Güney Koreli otomobil devi Hyundai, 2020 Ioniq Electric modelini nihayet tanıttı. Tamamen elektrikten güç alan aracın yenilenen versiyonunda menzil kapasitesi ve gücü artmış, ancak bu fiyat etiketine de doğrudan etki etmiş gözüküyor. Mevcut modele kıyasla menzili yüzde 37 oranında artış göstererek 273 kilometreye çıkan arabada artık daha büyük bir batarya bileşeni kullanılıyor.

2019 model Ioniq Electric’te 28 kWh’lık bir batarya kullanılıyordu. 2020 modelde ise bu 38.3 kWh’lık batarya ile değiştirilmiş. Bunun sonucunda da menzil değeri 200 kilometreden 273 kilometreye kadar artmış. Bu yönüyle Hyundai’nin en çok satan elektrikli modellerden Nissan Leaf’ten de fazla menzil vaat edebildiğini belirtmekte fayda var.

Menzil değeri potansiyel alıcıların ilk baktığı konuların başında geliyor olsa da, tek geçerli akçe değil elbette. Aracın ürettiği güç de önem taşıyor. Bu noktada Hyundai, 2020 Ioniq’in gücünü 134 beygire kadar taşımış.

Mevcut şarj girişinin kapasitesini de 6.6 kW’dan 7.2 kW’ye taşımış ve aracın çok daha hızlı şarj alması mümkün kılınmış. 100 kW hızlı şarj bağlantısını da destekleyen arabanın bataryasını uygun istasyonda sadece 54 dakika içerisinde yüzde 80 oranında doldurabilmek imkânlar dahilinde artık.

En baz versiyon olan 2020 Ioniq Electric SE’nin ABD’de 33 bin 45 dolara satılacağı bilgisi tarafımıza ulaştı. Bu versiyonda bile Stop & Go desteğine sahip Hyundai Smart Cruise Control teknolojisi mevcut olacak. Keza 8 inç büyüklüğündeki Apple CarPlay ve Android Auto destekleyen Display Audio isimli araç içi eğlence sistemi de cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version