Güney Koreli otomotiv devi Hyundai’nin 45 isimli konsept aracının keskin hatlara sahip tasarımını unutmak pek mümkün değil. Geçtiğimiz yıl ilk kez Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan araba, Prophecy konseptiyle birlikte Hyundai’nin elektrikli araba segmentindeki en önemli oyuncularından birisi olmaya aday. Şimdilerde ise firma, 45 isimli bu elektrikli konseptin minyatür versiyonunu geliştirmiş bulunuyor.

McLaren’in 720S ve Senna Ride-On modellerine benzeyen bu oyuncak baştan aşağıya tam boy 45 modeli baz alınarak tasarlanmış. Tıpkı McLaren F1’de ve Gordon Murray’in T.50 süper otomobilinde olduğu gibi sürücü koltuğu kabinin tam ortasına konumlandırılmış. Hyundai’nin açıklamasına bakacak olursak bu tercih motor spor arenasından ilham alınarak tasarlanmış ve sürücünün kendin olan güvenini pekiştirmesi için uygulanmış.

Tamamen geri dönüştürülebilir ahşaptan imal edilen 45 mini elektrikli otomobili iki adet DC elektrikli motora ev sahipliği yapıyor. En fazla 7 km/s hız yapabilen araba menzil değerini arttırmak için EAVC isimli teknolojiden de güç alıyor. Hyundai henüz bu teknolojinin nasıl çalıştığına dair detaylı açıklama yapmış değil.

Mavi ve turuncu renk tonlarıyla öne çıkan araba bu yönüyle Veloster N’i de akıllara getirmiyor değil. Şuan için konsept aşamasında olan minyatür araba, tahmin edilenden daha erken bir sürede yetkili bayilerdeki yerini alabilir.

Öte yandan gerçek 45 EV modelinin bu yıl sonundan önce seri üretime girmesi planlanıyor. Prophecy EV’in ise önümüzdeki yıl itibariyle Ioniq’in yerini alması gündemde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version