Hyundai Ioniq 5, marka için çok önem verilen bir otomobil olarak biliniyor. Bunun nedeni aracın gerçek anlamda performanslı olacak olması. Yüksek performanslı ve tamamen elektrikli enerjili bir araç olması, serinin tam isteneni vermesini sağlayacak.

Araç için beklenti yüksek ve beklentilerin karşılanacağı tanıtım için sadece birkaç gün daha beklemek gerekiyor. Çünkü yeni elektrikli otomobil Şubat ayında tanıtılacak. Hatta yeni seriden önemli ipuçları da gelmeye başladı. Resmi paylaşımlarda yer verilen son detay ise aracın ön konsol tasarımı oldu.

Hyundai Ioniq 5 İç Tasarımı Nasıl Olacak?

Kokpit ya da ön konsol olarak gösterebileceğimiz ön kısmın üst kısımdan çekilmiş olan görselinin paylaşılmasıyla beraber aracın tasarımı da ortaya çıkmış oldu.

Görsele baktığımız zaman, iç tasarımda dev bir ekran kullanılacağını görüyoruz. Bu dev ekran, sürücü kısmından orta alana kadar uzanacak. Ekran tek parça gibi gözüküyor ama iki parçalı bir yapıyla da gelebilir.

Multimedya ekranı için ayrılan bir alan ve ikinci kısımda ise sürücü bölümü için gözüken bir gösterge paneli şeklinde de tasarım seçilebilir. Her iki durumda da orta kısımda dikkatleri üzerinde toplayacak bir tasarım yapısının benimsenmiş olduğunu söylemek gerekiyor.

Dev ekranın kullanılmasının yanında Hyundai Ioniq 5 konsol tasarımında herhangi bir tuş kullanılmadığı da görülüyor. Tamamen elektrikli olacak olan araç, muhtemelen fiziksel tuşlardan kurtulmuş bir seri olacak. Ekranlar üzerinden tüm kontroller yapılabilecek.

Bu kontrollerin neler olacağını ve hangi yönetim sistemlerine yer verileceğini ise yakın zamanda yapılan tanıtım sonrasında öğreneceğiz. Aynı şey motor gücü ile ile de alakalı. Aracın şu an resmi olarak motoru belli değil. Fakat iddialara göre çok performanslı bir motor kullanılacak.

313 beygir gücünde olacak motor, 5.2 saniye içerisinde 100 km hıza çıkış yapabilecek. Hızlı şarj desteği de bulunacak olan aracın motora güç sağlayacak olan pilleri 450 km menzil sunacak.

Bakalım geri kalanlar için Hyundai Ioniq 5 tanıtımını bekliyoruz. Paylaşılan görseli de ekliyoruz. Çok net değil ama dikkatli bakarsanız önemli detayları siz de fark edebilirsiniz.    

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version