Hyundai, tamamen elektrikli otomobillerini yaygınlaştırmak istiyor. Zaten bunun peşinde olmayan marka yok. Elektrikli otomobil sayısının artması, otomobillerdeki yeni nesil dönüşümü de hızlandırıyor. Ülkemiz için de durum bu. Her ne kadar elektrikli araçların henüz çok yaygın olmadığını görüyor olsak bile, giderek yaygınlaşma hızı artıyor. Bu noktada Hyundai markasının ülkemiz için yeni bir elektrikli araç planı da var. Bu plan kapsamında Hyundai Ioniq 5 Türkiye’de satışa çıkmaya hazırlanıyor.

Tanıtımı ilk kez geçen sene yapılan aracın Türkiye’de satışa çıkması, markanın ülkemizde tamamen elektrikli ikinci otomobilini de sunması demek. Peki aracın satışı ne zaman yapılacak? Teknik özellikler açısından nasıl bir araba?

Hyundai Ioniq 5 Çok Yakında Türkiye’de

Henüz gün konusunda bir açıklama yok ama şu var ki yeni serinin Eylül ayı içerisinde ülkemizde satılacağı söylenmekte. Bu demek oluyor ki günler sonra tamamen elektrikli Hyundai modeli de satışa çıkmış olacak.

Her ne kadar satışa bu denli kısa bir süre kaldığı söyleniyor olsa da aracın Türkiye fiyatının hala netlik kazanmadığını da belirtelim.

Aracın teknik özelliklerine bir ön bakış atmak istersek, bizi güçlü elektrikli motor düzeni karşılıyor karşılıyor.

Tek elektrik motorlu bir seçenek olduğu gibi, önde ve arkada olacak şekilde iki elektrikli motorun bulunduğu da bir seçenek var.

En iyi motor seçeneğinde Hyundai Ioniq 5, 301 beygire kadar güç sunuyor. Tork değeri ise 605 Nm tork seviyesine kadar ulaşabiliyor.

Aracın menzil değeri ise seçilen batarya paketlerine göre değişmekte. 58 kWsa, 77.4 kWsa batarya seçenekleri var. Her iki batarya seçeneği için de hızlı şarj sunulmakta. 185 km hız sınırlaması bulunan Hyundai Ioniq 5 modelinin maksimum olarak ulaşabileceği menzil değeri ise 505 – 510 km seviyelerinde.

Artık hangi motor seçenekleri ve hangi batarya seçeneğinin ülkemizde satışa sunulacağını bilemiyoruz. Ama yakın zamanda öğrenmiş olacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version