Opel’in Türkiye atakları başladı diyebiliriz. Marka yeni nesil araçları için bir bir duyurularını gerçekleştirmeye başladı. Çok kısa bir süre  önce markanın yeni nesil Astra modelinin ülkemiz fiyatları açıklandı. Birçok paket seçeneğiyle ülkemizde satılacak olan yeni Astra modelinden sonra şimdi de gözler Corsa-e ve Mokka-e modellerine çevrildi.

Aslında uzun zamandır pazarda satışta olan araçlar, ne yazık ki ülkemize bir türlü gelmemişti. İşte elektrikli olan iki model için de Türkiye tarihi ortaya çıktı. Dilerseniz hem araçları teknik olarak bir değerlendirelim hem de çıkış tarihi üzerine konuşalım.

Corsa-e ve Mokka-e Ne Zaman Türkiye’de Olacak?

Araçların ne zaman geleceği kısmına geçmeden önce bir teknik özelliklere bakalım. Aslında her iki modelde de aynı elektrikli motorlara yer veriliyor. Bu nedenle genel bir değerlendirme yapmak lazım.

İki seride de 136 beygirlik güç sunabilen elektrikli bir motor yer alıyor. 50 kWsa bataryadan beslenen motor, performans konusunda başarılı diyeceğiz ama burada bir hız sınırlandırması durumu da söz konusu.

Araçlarda 150 km/s hız sınırı bulunuyor olacak. Menzil değerinin biraz daha uzatılması anlamında hız sınırı makul gözüküyor. Corsa-e modeli için belirlenen menzil değerine gelince 353 km gibi bir menzilden söz ediliyor. Mokka-e modeli için ise menzil biraz daha düşüyor.

Her ne kadar hızlı şarj desteği olsa da bu modelde menzil değeri 335 km gibi rakiplere göre bir tık daha düşük bir değer.

Türkiye fiyatları konusunda en ufak bir bilginin olmadığı Corsa-e ve Mokka-e modellerinin ülkemize gelişi ise 2022 yılının son çeyreğinde olacak. Yıl bitmeden araçların satışı da başlamış olacak. Bu noktada yakında fiyatlar için de duyuru gelecektir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version