Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, yeni geliştirdiği elektrikli modeli Kona’yı birçok Avrupa ülkesinde satışa sunmuş durumda. Firma, henüz Türkiye’ye gelmeyen 64 kWh elektrikli modeli için Norveçli müşterilerinden sipariş kabul etmeye başlamıştı. İlk teslimatların ise Temmuz ayı itibariyle gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Şirketten yapılan basın açıklamasından Hyundai Norveç’in artan talep karşısında geçici bir süreliğine siparişleri durdurma kararı aldı. Öyle ki şimdiden 20 binden fazla Norveç vatandaşı Kona için sıraya girmiş durumda.

Kötü haber şu ki, 2018 yılı içinde yaklaşık 2 bin 500 kadar Kona satışı gerçekleştirildi. Bunun en büyük sebebi sınırlı sayıda üretilen modelin birçok farklı pazarda satılıyor oluşu. Hal böyle olunca Hyundai ülkelere göre kota belirlemek zorunda kalmış bulunuyor.

Fiyat listesi açıklandı

Evet, gelelim merak edilen fiyat meselesine. Aslında elektrikli Kona’nın fiyatı, 31 bin 140 dolara satılan fosil yakıtlı Kona’nın baz versiyonundan pek de pahalı sayılmaz.

64 kWh elektrikli Kona’ya 39 bin 813 dolar fiyat biçilmiş. Eğer deri koltuk ve döşeme paketini satın almak isterse, müşterilerin 41 bin 35 dolar ödemesi gerekiyor. Metalik boya seçeneğinin fiyatı ise 598 dolar olarak belirlenmiş. Arabanın Drammen şehrine nakliyesi de bu fiyatlara dahil.

İki farklı elektrikli motor seçeneği var

39.2 kWh ve 64 kWh olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunulan elektrikli Kona’nın en ucuz versiyonu 0’dan 100 km/s’ye 9.3 saniyede çıkıyor. 64 kWh’lık modelde bu değer 7.6 saniye. Ancak en yüksek hız değeri her iki araçta da 167 km/s olarak gözüküyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version