Otomobil üreticisi Hyundai, Aptiv Otonom Sürüş şirketiyle yaptıkları yeni anlaşma sonucunda Motional isimli yeni bir ortak girişim kurulduğunu duyurdu. Henüz haberimiz yeni olmasına rağmen Motional şirketi geçtiğimiz Mart ayında kurulmuş. Girişimin amacı ise performanslı ve güvenli çalışan otonom araçlar geliştirerek tüm dünyada ticarileştirilmesini sağlamak.

Malum olduğu üzere Koronavirüs salgınının etkileri halen daha geçmiş değil. Bu sebeple Hyundai, Motional’ın lansman ve duyurusunu sanal alem üzerinden gerçekleştirdi. Halihazırda Motional, dördüncü seviye otonom araç geliştirme işi yapıyor. Tamamen sürücüsüz çalışan sistemlerini 2020 yılı başlarında test etmeye başlayan firmanın gelecek vaat ettiği söylenebilir.

Firma 2022’ye işaret ediyor

Üstelik Motional’ın iddiaları ve söylemleri hayli şaşırtıcı. Şirkete göre sürücüsüz sistemler ve bunları destekleyen teknolojiler, otonom taksi hizmeti sunan ve filo operasyonu yürüten firmalar için 2022 yılı itibariyle hazır hale gelecek.

Motional CEO’su ve Başkanı Karl Iagnemma ise şirket olarak bugüne dek sektördeki diğer tüm firmalardan daha fazla gerçek yolcuyla ve gerçek yol şartlarıyla etkileşime geçtiklerini belirtti.

İlk sürücüsüz seyahati gerçekleştirmişlerdi

Nitekim incelediğimiz zaman Motional ekibinin endüstri genelinde oldukça önemli işlere imza attığını görüyoruz. Mesela ABD genelini kapsayan ilk tam sürücüsüz seyahat Motional tarafından gerçekleştirilmişti. Dünyanın ilk robo-taksi pilot hizmeti ise 2016’da hayata geçirilmişti.

Şirketin sahip olduğu sürücüsüz otomobil filosunun 100 bin sürüş sonrası aldığı memnuniyet oranı ise yüzde 98 seviyesinde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version