Hyundai’nin Prophecy isimli konsept tasarımı karşımıza çıktığı ilk günden bu yana hararetli tartışmaların odak noktası olmayı başardı. Dört kapılı tamamen elektrikli bu lüks sedan modeli, Porsche modellerini andıran bir spoylere de sahipti. Şimdilerde Auto Express sitesinden öğrendiğimiz bilgiler ise Prophecy konseptinin yeni nesil Hyundai Ioniq olarak seri üretime gireceğine işaret ediyor.

Ancak hepsi bu kadarla sınırlı değil. Güney Koreli otomobil üreticisi bir diğer konsept tasarım olan Hyundai 45’i de üretmeye başlayacak. Hatırlanacağı üzere Hyundai 45 isimli SUV konseptini ilk kez geçen sene düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görmüştük.

Görünen o ki Prophecy ve 45 modelleri Hyundai’nin yeni nesil elektrikli otomobil kataloğundaki yerini alacak ve pazarda elini güçlendirecek.

Modelin adı neden ’45’?

Hyundai Global Tasarım Merkezi’nin başındaki isim SangYup Lee, “Prophecy modelini tasarlarken 1930’lu yılların tasarım çizgilerinden esinlendik. 45 ise daha çok 1970’lere ait gibi, ancak modern SUV tarzına da sahip” dedi. Lee aynı zamanda SUV konseptine neden 45 gibi Hyundai müşterilerinin alışık olmadığı bir ismi verdiklerini de açıkladı.

Buna göre 45 ismi, konsept gövdesinde kullanılan malzemelerde tercih edilen 45 derecelik açısya atfen seçilmiş.

Bu yıl sonuna işaret ediliyor

Hyundai 45 modelinin bu yıl sonuna doğru seri üretime girmesi planlanıyor. Prophecy modelinin üretimi içinse Ioniq’in pazardan çekileceği 2021 yılı bekleniyor. Bu iki modelin çıkışıyla birlikte elektrikli otomobil pazarında işlerin daha da kızışacağı kesin.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version