Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai, Avrupa pazarında gerçekleştirdiği yeni bir patent başvurusuyla gündeme geldi. AutoGuide‘de yer alan habere göre şirket, Avrupa Entelektüel Varlıklar Ofisi aracılığıyla “Styx” isminin patentini almak üzere başvuruda bulundu.

1985’ten önce doğan herhangi birisi Styx ismini 70’li yılların Chicago merkezli progresif rock grubundan hatırlayacaktır. Lady, Mr. Roboto ve Come Sail Away gibi döneminin hit parçalarına imza atan Styx isimli rock grubu, ülkemizde daha çok Boat On The River şarkısıyla tanınmıştı.

Styx ne anlama geliyor?

Haberin ilk kısmında bahsettiğimiz üzere Styx denince akla ilk gelen, Chicago’lu bir progresif rock grubu. Ancak Styx isminin aynı zamanda mitolojik bir geçmişi de var. Yunan mitolojisinde canlıların yaşadığı dünyayı Hades‘ten ayıran nehrin adına Styx deniyor. Bu nehirde kayıkçılık yapan Charon isimli mitolojik karakter de ölülerin ruhunu bu nehir aracılığıyla Hades’e taşıyor.

Şu aşamada sadece Avrupa kıtası genelinde Styx’in isim hakkı için başvuruda bulunan Hyundai’nin benzer bir başvuruyu ABD’de de yapıp yapmadığı henüz bilinmiyor. Hyundai’nin bu ismi üretim hattından inecek bir model için mi, yoksa konsept bir araç için mi seçtiği ise halen gizemini koruyor.

Araba modeli bile olmayabilir

Kim bilir, oldukça gizemli duran Styx ismi belki de Hyundai bünyesinde kurulacak olan yeni bir bölüm için seçilmiştir ve herhangi bir araba modelinde kullanılmayabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version