Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, otonom sürüş teknolojilerinde pazar lideri sayılan Aurora firmasıyla önemli bir anlaşmaya imza attı. İki dev şirketin bir araya gelerek oluşturduğu stratejik ortaklık kapsamında Hyundai, kendi kendine giden sürücüsüz otomobilleri 2021 yılı itibariyle pazara sunmayı hedefliyor.

Bu işbirliğiyle birlikte Aurora firmasının geliştirdiği otonom sürüş donanım ve yazılımı Hyundai’nin araçlarına yerleştirilecek. Bazı pilot şehirlerde test sürüşleri gerçekleştirildikten sonra uzun vadede Hyundai ve Aurora, sürücüsüz otomobilleri dünya çapında ticari bir ürün haline getirebilmek için gayret sarf edecek.

Level 4 otomasyon sistemiyle geliyor

Ayrıca Hyundai ve Aurora’nın hazırlayacağı modeller Level 4 otonom araç sınıfında olacak. Adı geçen Level 4 terimi, Uluslararası Otomotiv Mühendisleri Topluluğu (SAE) tarafından belirlenen otonom sürüş teknolojisi seviyelerinden biri. Bu seviyeye çıkan araçlar hiçbir şekilde insan müdahalesi olmadan trafikte güvenle seyredebiliyor. Zaten işbirliğiyle hedeflenen de bu: Hızlı ve güvenli bir otonom sürüş deneyimini yaşatmak.

Kia Motor şirketiyle de iştiraki olan Hyundai, yaklaşık 50 yıldır araba modelleri geliştirmeye devam ediyor. Aurora ekibi de modern makine öğrenme teknikleri ve ulaşımda yeni nesil dönüşüm gibi birçok fikir üzerine AR-GE çalışmalarını yürütüyor. Bu iki şirketin vardığı anlaşmayla birlikte sürücüsüz otomobiller sanılandan çok daha kısa sürede dünya yollarında boy göstermeye başlayabilir.

Zaten “Hyundai’nin araç tasarımı, güvenliği ve üretimindeki tecrübesiyle Aurora’nın otonom sürüş teknolojilerindeki uzmanlığı dünyada olumlu bir değişime yol açabilir” diyen Aurora şirketinin CEO’su Dr. Chris Urmson da bu şekilde düşünüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version