Hyundai ve Çin menşeli teknoloji firması Tencent işbirliğine giderek sürücüsüz otomobiller için yazılım geliştirmek üzere ortak bir ekip kurdu. Ülkemizde daha çok “PUBG’nin yapımcısı” ünvanıyla bilinen Tencent, aynı zamanda popüler mesajlaşma uygulaması ve WhatsApp alternatifi WeChat’in de geliştiricisi.

Geliştirilen teknolojiler 2030’da kullanıma girecek

Güney Kore‘de yayın yapan Maeil Business Newspaper gazetesinin haberine göre her iki şirket sürücüsüz otomobillerin güvenlik ve emniyetini sağlamak için AR-GE faaliyetleri yürütecek. Hyundai’nin bu işbirliği neticesinde ortaya çıkan ürünleri ticari olarak 2030’dan itibaren kullanmayı hedeflediği bilgisi de tarafımıza ulaşmış durumda.

Her iki şirketten temsilciler geçtiğimiz Perşembe günü Seul‘da düzenlenen bir iş forumunda anlaşmayı imzaladılar. Ancak Hyundai ve Tencent bu haberin ardından kamuoyuyla herhangi bir bilgilendirme metni paylaşmış değiller.

WeChat’ı arabalarda kullanıma sunacaklar

Bu arada Tencent’in sahipliğindeki WeChat’in Çin’de çok popüler olduğunu belirtmekte yarar var. Şirketin bir diğer hedefi, Hyundai’nin Çin pazarına yönelik geliştirdiği arabalarda WeChat entegrasyonunu sunması. Eğer bu gerçekleşirse araç içi eğlence ekranından WeChat mesajlarını görüntülemek ve cevap verebilmek mümkün hale gelebilir.

2020’den itibaren yüksek derecede otonom, 2030’dan itibarense tamamen otonom araçları piyasaya sürmeyi hedefleyen Hyundai an itibariyle dünyanın en büyük beşinci otomobil üreticisi konumunda.

Sürekli olarak start-up satın alan ve sosyal medya firmalarıyla da yakın temas halinde olan Hyundai, pazardaki konumunu sağlamlaştırmak için yeni yollar arayışında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version