Güney Kore menşeli otomotiv devi Hyundai’den yapılan son basın açıklamasında şirketin uçan araba geliştirme hedefine bir adım daha yaklaştığı belirtildi. Buna göre şirket şimdilerde şehir içi yolcu taşıma sistemine entegre olacak yeni minyatür havalimanının projeye çıktığını duyurdu.

“Kentsel Hava Taşımacılığı” (UAM) isimli yeni bir birim kuran Hyundai, bu birimin İngiltere menşeli Urban-Air Port ile işbirliğine gitmesini sağlamış. Urban-Air Port uçan arabalar üzerine ihtisas sağlamış bir girişim ve öğrendiğimize göre Hyundai’nin ilk minyatür havalimanını inşa edecek.

1.5 milyar dolarlık yatırım bütçesi ayrıldı

Hyundai daha önceden de UAM biriminin özel uçaklar ve minyatür havalimanları inşa etmesi için 1.5 milyar dolarlık bir yatırım bütçesi ayırdığını açıklamıştı. Yeni kurulacak olan minyatür havalimanın maliyeti de önümüzdeki 5 yılı kapsayan bu yatırım bütçesinden karşılanacak.

Uçan arabalar için inşa edilecek yeni havalimanı sayesinde şehir içi yolcu taşımacılık sistemine entegrasyon sağlanacak. Böylece uçarak A noktasından B noktasına giden bir yolcu, aktarma yapmak için kullanacağı diğer toplu taşıma araçlarına daha az sürede ulaşmış olacak.

İşin güzel tarafı bu havalimanı sadece yolcu taşımacılığında da kullanılmayacak. Kargo ve faydalı yüklerin taşındıktan sonra başka araçlara yüklenmesi işlemi yine minyatür havalimanı sayesinde kolaylaşacak.

Öte yandan Hyundai sessiz sedasız uçan otomobil girişimine kalifiye insan kaynağı sağlamaya da devam ediyor. Bu doğrultuda en son NASA’da AR&GE biriminin başında bulunan Shin Jai-won Hyundai’ye transfer olmuştu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version