Güney Kore’nin en büyük otomobil üreticilerinden Hyundai ve kardeş firması Kia, İngiltere menşeli bir elektrikli otomobil girişimine yatırım yapmak için kesenin ağzını açtı. 2021 yılına geldiğimizde ürettiği elektrikli minibüs modellerini satışa çıkarmayı amaçlayan firmanın ismi Arrival.

Almış olduğu 110 milyon dolar değerindeki yatırımla bu hedefe bir adım daha yaklaşan şirketin ürettiği modellerin daha çok kargo ve nakliye firmalarınca kullanılması bekleniyor.

480 kilometre yol gidecek

Temelleri 2015 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da atılan Arrival’ın tasarladığı ilk araç, bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duruyor. Kutu şeklindeki köşeli tasarımıyla ticari teslimatları çevre dostu bir şekilde gerçekleştirmeye aday olan araç, sahip olduğu üstün menzil kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Öyle ki Arrival’ın açıklamasına göre bu elektrikli minibüs tam dolu batarya ile 480 kilometre kadar yol kat edebilecek.

Rivian’la aynı stratejiyi izleyecek

Yapılan basın açıklamasında Arrival, Hyundai ve Kia ile yapılan yeni işbirliği sayesinde elektrikli ticari araçlar geliştirmeye başlayacaklarını duyurdu. Bu arabalar Arrival’ın kendi özel modüler platformu veya “kaykay” olarak da tabir edilen, bir benzeri ABD menşeli Rivian şirketi tarafından kullanılan, motoru, bataryayı ve şasi bileşenlerini tek parçada toplayan bir platform üzerine yükselecekler.

2021 yılında 100 bin elektrikli ticari araç üretme sözü veren Rivian, Ford ve Amazon tarafından destekleniyor.

Hyundai ve Kia’nın Hırvatistan menşeli Rimac Automobili’ye yaptığı yatırımın ardından Arrival’a da destek çıkması, şirket grubunun elektrikli araçları kendi başına geliştirmektense mevcut girişimleri satın alma yoluna gittiğini gösteriyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version