Güney Koreli otomobil üreticileri Hyundai ve Kia, yeni geliştirdikleri akıllı telefon entegrasyon kiti sayesinde elektrikli otomobil kullanıcılarının seyahatlerini daha verimli, hızlı ve güçlü hale getirmelerini mümkün kılmaya hazırlanıyor.

“Performans ayarlama teknolojisi” sayesinde Hyundai ve Kia üretimi tüm elektrikli otomobillerin ayarlarını mobil uygulama üzerinden değiştirebilmek artık hayal değil.

Her şey mobil cihaz üzerinden ayarlanacak

Arabanın çıkabileceği en yüksek hız, motorun üreteceği güç miktarı ve tepkime hızı gibi birçok değer tek dokunuşla ayarlanabilecek. Tabii klimanın oluşturduğu enerji tüketimini görüntüleyebilmek ve rejeneratif frenin gücünü değiştirebilmek gibi işlemler de aynı uygulama üzerinden sağlanacak.

Bahsi geçen yeni sistem sayesinde araba için kullanıcı profilleri oluşturabilmek de mümkün hale geliyor. Bu sayede her bir farklı sürücü, uygulama üzerinden kendi profilini açtıktan sonra önceden belirlemiş olduğu ayarları aktif hale getirebilecek.

Profil ayarlarını taşıma özelliği var

Her ne kadar şuan için hala daha geliştirme aşamasında olsa da, iki Güney Koreli şirketin işbirliğiyle ürettiği bu mobil uygulamanın profil ayarlarını dışarı aktarma özelliği bulunuyor. Elektrikli otomobilinizi bir üst modelle değiştirdiğiniz zaman hiç yorulmadan, belirlemiş olduğunuz tüm ayar ve parametleri yeni modele taşıma imkânı kesinlikle çok faydalı.

Üstelik sürücüler kendi aralarında performans ayarlarını da paylaşabilecekler. Böylece deneme yanılma yöntemiyle en ideal parametleri bulabilmek mümkün hale geliyor. Öte yandan tüm bu bilgilerin yüksek güvenlikli blockchain ağında depolanacağı bilgisini de paylaşmış olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version