Hyundai tamamen elektrikle çalışan Kona modelleri için geri çağırma kararı aldı. Kuzey Amerika, Avrupa, Çin ve modelin satıldığı diğer pazarlar için alınan geri çağırma kararı Güney Kore’nin resmî devlet ajansı Yonhap tarafından duyuruldu. Batarya hücrelerindeki yangın riski nedeniyle alınan bu karar yaklaşık 51 bin aracı kapsıyor.

İşin ilginç tarafı bundan bir hafta kadar önce Güney Koreli otomobil üreticisi 25 bin 564 adet elektrikli Kona için geri çağırma kararı alındığı duyurusunda bulunmuştu. Araç sahipleri 16 Ekim tarihi itibariyle yetkili servislere davet edilmişlerdi.

Geri çağrılan Kona’ların çoğu ABD ve Avrupa’da

Bugün Hyundai’den yapılan açıklamada “Gönüllü geri çağırma kararının ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından işlenmesinin son aşamasına gelindi. Onay alındıktan sonra elektrikli Kona modellerini geri çağırmak üzere araç sahiplerini bilgilendirmeye başlayacağız” denildi.

Buna göre Hyundai Avrupa genelinde 37 bin 366 adet aracı geri çağıracak. Bunun dışında Kuzey Amerika bölgesindeki 11 bin 137 araç da geri çağrılacaklar listesinde yer alıyor. Geri kalan pazarlar için Hyundai bir açıklama yapmış ve rakam bilgisi paylaşmış değil.

Geri çağırma kararı sonucu ortaya 522.10 milyon dolarlık bir giderin çıkacağı tahmin ediliyor.

Duyurunun yapılmasının Hyundai ve onun en büyük batarya tedarikçisi LG Chem açısından olumsuz gelişmeleri oldu tabii. Hyundai Motor ve elektrikli Kona’ya bataryalarıyla güç veren LG Chem’in hisseleri sırasıyla yüzde 0.8 ve yüzde 2.0 oranında düşüş gösterdi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version