Güney Koreli otomobil devi Hyudai’nin otobüs modelleri ülkemizde pek kullanılmıyor. Ancak firma özellikle Uzakdoğu Asya’daki otobüs pazarında ciddi bir paya sahip. Şirketin son geliştirdiği elektrikli otobüs modeli ise hem çift katlı, hem de çevre dostu olması gibi avantajlarıyla öne çıkıyor.

Neredeyse 1 saatte şarj oluyor

Bir çift elektrikli motordan güç alan dev cüsseli otobüste 384 kWh kapasiteli batarya paketi kullanılıyor. Hyundai’nin açıklaması aracın tam dolu batarya ile 300 kilometre kadar bir mesafe kat edebileceği yönünde. Ki bu da şehir içi yolcu taşımacılığı için gayet ideal bir değer. Üstelik otobüsün bataryasını 0’dan yüzde 100’e kadar şarj etmek çok kısa sürüyor, 72 dakika kadar.

Yolcu tipi elektrikli araçlar daha hızlı şarj olabiliyor, ancak çift katlı bir otobüs için bu süre kesinlikle ideal. İki motorun toplamda ne kadar güç ürettiği açıklanmış değil, ancak tekerleklere güç veren tek bir motorun 322 beygir kapasitede olduğu biliniyor. Diğer motor ise elektrik kaybını engellemek için çalışıyor.

70 yolcu taşıma kapasiteli

En fazla 70 kişiye kadar yolcu taşıyabilen otobüste koltukların büyük çoğunluğu üst katta yer alıyor. Öyle ki üst katta 59 koltuk varken alt katta sadece 11 koltuk var. Muhtemelen Hyundai bataryaları alt kata depoladığı için yer kazanmak adına böyle bir karar almış olabilir.

Şuan için otobüsün iç görünümüne ilişkin fotoğraflar paylaşılmış değil. Tekerlekli sandalye ile kullanıma uygun olması ise otobüsün bir diğer avantajı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version