Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai şu sıralar elektrikli otomobil modelleri geliştirmeye ciddi manada ağırlık vermiş durumda. Bu kapsamda firmanın son hamlesi yeni nesil Hyundai N Performance modelleri arasındaki yerini alacağını öğrendiğimiz elektrikli yarış arabasını tanıtmak oldu.

RM20e adını taşıyan ve haberin içinde fotoğraflarını görebileceğiniz araba tamamen elektrikten güç alıyor ve 810 beygir güce sahip. Model isminde yer alan RM ise “Racing Midship” kelimelerinin baş harflerinden oluşuyor. Ürettiği devasa gücü sadece arka tekerleklere aktaran aracın yol tutuşu çok iyi. Üstelik gelecekte piyasaya çıkacak yüksek performanslı Hyundai modellerinde kullanılacak yeni nesil platform da ilk kez bu modelde denenmiş.

Bu arada RM serisi yalnızca RM20e modelinden ibaret değil. RM14, RM15, RM16 ve RM19 isimli modeller de bu zamana kadar Hyundai tarafından geliştirilmişti.

Otomobil üreticisinin açıklaması yeni elektrikli RM20e modelinin RM platformunu daha başka, çevre dostu ve ekolojik bir yola soktuğu yönünde. 21. yüzyılın gereklerine uygun bir şekilde tasarlanan araba 0’dan 100 km/s hıza 3 saniyenin altında çıkabilecek. 200 km/s hıza çıkışının ise 9.88 saniye sürmesi söz konusu. Bize kalırsa bu performans değerleri gayet iyi. Tabii bir Tesla Model S Plaid değil.

2025 yılına kadar Hyundai’nin amacı en az 45 tane çevre dostu, elektrikli modeli piyasaya sürmek. RM20e ise satışa sunulmayacak veya yarışlarda kullanılmayacak. Daha çok AR&GE faaliyetleri ve test çalışmaları için geliştirilmiş bir model.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version