Güney Kore menşeli otomobil devi Hyundai Motor Grubu’nun ana vatanında hibrid, plug-in hibrid, elektrikli ve hidrojen hücre yakıtlı araba satışları yüzde 36.2 oranında artış gösterdi. Yılın 6 aylık ilk yarısında yaşanan bu artış, Koreli otomobil alıcılarının çevre dostu araçlara olan ilgisinin her geçen gün büyüdüğünün bir işareti olarak yorumlandı.

Ülkenin en büyük otomobil üreticisi olma ünvanını elinde bulunduran Hyundai, bugün yaptığı basın açıklamasında Haziran ayında 67 bin 798 adet çevre dostu araç satışı gerçekleştirildiğini duyurdu. Bu geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 36.2’lik bir artışa denk geliyor.

Marka bazında satışları incelediğimizde Hyundai’nin yüzde 29.3’lük artışla 37 bin 697 adet araba sattığını görüyoruz. Yine Hyundai Motor Grubu’na bağlı bir diğer marka olan Kia Motors ise 30 bin 101 adet araba satışıyla yüzde 45.9’luk bir artışı yakalamış durumda.

En çok hibrid ve plug-in hibrid modeller satıldı

Satılan arabaların tipleri ise çoğunlukla hibrid ve plug-in hibrid modeller olarak açıklandı. Bu modellerden Ocak ile Haziran ayları arasında 53 bin adet satılmış. Geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 53.3’lük bir artışa denk geliyor bu da. Öte yandan hibrid ve plug-in hibrid araçlar, çevre dostu otomobil satışlarının yüzde 76.2’sine denk gelmiş.

Hidrojen hücre yakıtından güç alan araba satışları ise yüzde 69’luk artışla 2 bin 612 adet olarak gerçekleşti. Tamamen elektrikle çalışan otomobil satışlarında yüzde 11’lik bir düşüş söz konusu. Toplamda ise 13 bin 950 adet araba satılmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version