Elektrikli araçlar konusunda yetkili markalardan biri olan Toyota, bu alanda yatırımlarını arttırmakta kararlı. Lüks sınıf, yeni arazi sınıfı modelleri, SUV sınıfı derken marka kompakt modeller için de güzel bir örnek sundu. Toyota C+Pod olarak adlandırılan yeni araç, rakiplerinden çok farklı.

Minicik bir gövdeye sahip olan ve sadece iki kişilik olan C+Pod, Toyota’nın bir nevi gelecek planlarını da ortaya çıkarmış oldu. Peki, nasıl bir araçtan söz ediyoruz?

Toyota C+Pod Özellikleri ve Açıklanan Fiyat

Aracın en göze batan yönü boyutları. İki kişilik mini seri, Sadece 2.490 mm uzunluğa sahip. Genişlik kısmında da 1.290 mm genişliğin kullanıldığı araç, 1.550 mm yükseklik değeri ile mini minicik araçlar arasındaki yerini alıyor.

Küçük boyutları sayesinde rahat bir kullanım sunan Toyota C+Pod, motor kısmında ise tamamen elektrikli motor kullanımını tercih etmiş. 9.06 kWh gücünde bataryayı kullanan motor, tek şarj ile 150 km menzil sunabiliyor.

150 km menzili bulunan aracın maksimum hızı ise biraz düşük. Tabii ki bu boyutlarda bir aracın hızının çok yüksek olması beklenmez. Zaten kullanım amacı da bu değil. Aracın maksimum hızı 60 km olarak açıklandı. Dediğimiz gibi bu kullanım amacına odaklanan bir değer. Tutup şehirler arası yolculuklar için değil de şehir içinde kullanım için tasarlanmış olan bir araç.

Zaten yeni aracın satış stratejisi de buna göre belirlenmiş durumda. Toyota C+Pod şimdilik sadece kurumlara verilecek. Kurumlar dışında, son kullanıcıların bu modeli satın alması için biraz daha beklemesi gerekecek. Son kullanıcı için aracın 2022 yılında seri üretim olarak sunulması bekleniyor.

Şu an için resmi kurumlara verilecek olan C+Pod için açıklanan fiyat ise 1.650.000 Japon Yeni olarak açıklandı. Bu başlangıç fiyatı ve ülkemizde de 120 bin TL civarlarına geliyor. Şimdilik satışlar sadece Japonya içinde ama 2022 yılından sonra bu model ülkemizde de satışa açılabilir.

Share.

8 yorum

  1. 60km hız düşük şehir içi ana arterlerde sorun çıkartır 120 TL fiyat pahali hiç olmazsa 80 km hız yapmalıydı ozaman birtane alirdim

  2. Japonya’da asgari ücret 153.600 YEN ‘miş. Bu da bu araba almanın maliyetinin onlar için 10 aylık maaşlarına denk geliyor. Araba pahalı değil biz fakiriz sadece. Hayat işte…….

  3. çıksa ne olacak ortalama 100 150bin verilecek bir araba değil ki, ülkemiz gittikçe ekonomik batağa doğru hızla ilerliyor.
    Yurdışında adamlar ford mustang’ı modeline göre 10 ila 60bin arası alıyor. Bizde bunları 150bine satmayı planlıyorlar. ilginç.

  4. vergiler düşmesin adamlar sıraya giriyo.caddeler sokaklarda araba koyacak yer yok…..

  5. 120 bin nedir ya çıldırcam arkadaş ülkeye bak tamamen köle olduk bu vergilerle en ucuz arabayı bile alamıyoruz , acınacak haldeyiz yemin ediyorum bu vergilerin düşmesi lazım artık

    • Mini elektrikli olması çok güzel olsa da ülkemiz şartları için uygun olmadığını düşünüyorum. Sorunsuz kullanım için Maksimum hız 90 km olmalı. Ayrıca ülkemizin ekonomik şartları ve alım gücü düşünülürse 60 – 70 üzeri aşırı çok fazla diye düşünüyorum. Alanında bu aracı ikinci araç olarak alabileceği de düşünülürse ifade edilen rakamların ülkemiz için çok yüksek olduğu inkar edilemez bir gerçektir.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version