Çin menşeli Geely firmasına atılan İngiliz spor otomobil markası Lotus, sonra İngiltere’nin AB’den ayrılma referandumu Brexit sonrasına hazır olduklarını açıkladı. Şuan için ülkenin Avrupa Birliği‘nden kesin olarak ayrılıp ayrılmayacağı belli olmuş değil. Fakat yine de Lotus işini yokuş tutarak tıpkı diğer çoğu üretici gibi tedarikçi zincirini en kötü plan dahilinde yapılandırmayı başarmış bulunuyor.

Şirketin CEO’su Phil Popham, Automotive News’e verdiği demeçte Brexit kararı sonrası serbest gümrük planının sonlanması ve yedek parça tedariğinin sekteye uğraması durumuna hazır olduklarını açıkladı.

‘Bu durumu kabullenmeyeceğiz!’

“Başımızı öne eğip bu durumu kabullenmeyeceğiz” diyen Popham, “Müşterilerimizle ve yönetim kurulu üyelerimizle konuştuk. Brexit kararı uzun vadeli planlarımızı olumsuz etkilemeyecek. En nihayetinde AB ile İngiltere arasında bir anlaşma gerçekleşecek, belki işler kötüye gidecek, ancak günün birinde işler tekrar rayına oturacak” değerlendirmesinde bulundu.

Yılda 2 binden az otomobil üretiliyor

Şuan için Lotus, bir senede 2 binden az araç üretimi gerçekleştiriyor. Üst düzey yöneticinin açıklamasına göre Brexit kararı gerçekleşse dahi bu adette ciddi bir azalma meydana gelmeyecek. Zaten butik bir otomobil üreticisi olduğu için bu plan diğer dev markalarda olduğu gibi çok ciddi sonuçlara yol açmayacak.

Öte yandan Lotus, yıl sonuna kadar yeni spor otomobilini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Evora modeliyle benzer bir fiyata satılması planlanan aracın ABD pazarında da satışa sunulması gündemde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version