Türkiye de başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde bulunan evlerin çok büyük bir kısmında elektrikli otomobil şarj istasyonu mevcut bulunmuyor. Ancak elde ettiğimiz yeni bir habere göre İngiltere’de bu durum çok yakında tersine dönebilir. Hükümet tarafından açıklanan son eylem planına göre yeni inşa edilecek olan evlerin tamamında elektrikli araçlar için şarj istasyonunun bulunması zorunluluk haline geldi. Bu sayede İngiliz hükümeti ülke genelindeki elektrikli araç sahiplik oranını arttırmak ve çevreye salınan emisyon gazı oranını azaltmak istiyor.

Teşvik desteği verilecek

Bugüne dek İngiltere’deki elektrikle çalışan otomobil sahipleri ya araçlarını garajlarındaki prizler aracılığıyla, ya da halka açık otoparklarda bulunan istasyonlar aracılığıyla şarj ediyorlardı. Ancak yeni yasa ile birlikte artık yeni yapılan evlerin garajlarında elektrikli şarj istasyonları da mevcut bulunacak.

Tabii bu ev sahiplerine ek bir külfet anlamına geliyor ama İngiliz devleti 500 Sterlin’e kadar çıkan bir yardımda bulunacak ve bu maliyeti düşürme noktasında elini taşın altına koymuş olacak.

Şehrin altyapısı buna müsait

Ulaştırma Devlet Sekreteri olarak görev yapan Chris Grayling konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Ev tipi şarj istasyonları, elektrikli araç sahipleri için en istikrarlı ve düşük maliyetli şarj yöntemi. Tıpkı cep telefonunuzu şarj eder gibi artık araçlarınızı da gece boyunca şarj edebileceksiniz” ifadelerini kullandı. Bu dönüşümle birlikte ülke genelinde daha temiz, çevre dostu ulaşım araçlarının sahiplik oranının da artması amaçlanıyor.

Share.

2 yorum

  1. mantıklı bir adım olmuş türkiyede henüz elektrikli araç yaygın olmadığı için bu tarz adımlar için erken

  2. Çok güzel bir gelişme, benzerinin bir an önce ülkemiz de de uygulanmasını bekliyoruz…

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version