Intel bünyesindeki faaliyetlerine İsrail’de devam eden otonom araç teknolojileri geliştiren Mobileye şirketi, Avrupalı bir otomobil üreticisiyle anlaşmaya vardığını duyurdu. Buna göre tam 8 milyon adet araçta Mobileye tarafından üretilen otonom sürüş yazılım ve donanımları yer alacak.

Bu, bugüne dek Mobileye’ın imzaladığı en büyük anlaşma. Aynı zamanda otomobil üreticisi ve tedarikçilerinin de yeni modellerde sürücüsüz otomobil teknolojilerine yer vermeye başladığının da bir göstergesi.

Mobileye halihazırda gelişmiş sürüş asistanı teknolojilerini birçok otomobil markasına pazarlamasıyla biliniyor. Aralarında General Motors, Honda, BMW, Audi ve Nissan’ın bulunduğu birçok şirket, Mobileye ile yakın temas halinde.

Kim bu gizemli marka?

Reuters’in haberine göre Mobileye, Avrupalı bir otomobil markasından 8 milyon model için otonom sürüş yazılımı siparişi aldı. An itibariyle anlaşmanın ne kadara mal olduğuna dair bir açıklama yapılmış değil. Keza şirket, bahsi geçen markanın ismini açıklamaktan da kaçındı.

2021’de yürürlüğe girecek

Gelişmiş sürüş sistemleri için imzalanan bu anlaşma, 2021 yılında Intel EyeQ5 işlemcisini tanıttığında yürürlüğe girecek. Bu işlemci, önümüzdeki haftalarda görücüye çıkacak olan EyeQ4 işlemcinin bir üst modeli olacak. Bahsi geçen EyeQ5, tamamen otonom sürüş teknolojileri odaklı geliştirilecek.

Intel ve Mobileye tarafından gizemli otomobil üreticisine tedarik edilecek olan teknoloji, çeşitli modellerin otonom sürüş yeteneğine kavuşmasına yardımcı olacak. Bu sayede sürücüler özellikle uzun yolda hız sabitleme ve şerit takip sisteminin nimetlerinden faydalanabilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version