Hayatımıza artık yeni bir otomobil markası daha girdi: Ioniq. Hyundai Motor Grubu tarafından yapılan son duyuruya göre “Ioniq” ismi artık tek bir modelde kullanılmayacak, aralarında Kia ve Genesis’in de bulunduğu grup bünyesindeki alt markalar arasındaki yerini alacak.

Hyundai’nin hibrid, plug-in elektrikli ve tam elektrikli olmak üzere 3 farklı versiyonda satışa çıkardığı Ioniq modeli geliştirilirken proje bir anda ayrı bir marka olarak Ioniq’in pazarda konumlanmasına gelmiş. Buna göre Hyundai tamamı büyük harfle kullanılacak “IONIQ” markası altında sadece elektrikten güç alan, çevre dostu ve sıfır emisyon salınımı gerçekleştiren arabaları konumlandıracak.

Peki ne oldu da Güney Koreli otomobil markası böyle bir karar aldı dersiniz? Yayınlanan basın açıklamasına baktığımızda Hyundai’nin Ioniq’i marka haline dönüştürmesine gerekçe olarak “Pazardaki hızla büyüyen talip” gösteriliyor. Dahası, şimdiden Ioniq markası altında satışa çıkacak arabaların planları hazırlanmış bile.

Önümüzdeki 4 yılda 3 yeni model gelecek

Buna göre Hyundai önümüzdeki 4 sene içerisinde Ioniq 5, Ioniq 6 ve Ioniq 7 modellerini piyasaya sürecek. Modelleri isimlendirme şeması gayet basit gözüküyor. Tek sayılı modeller hep crossover veya SUV olacak. Çift sayılı modeller ise yalnızca sedan formunda olacak.

Hyundai 45 konsepti baz alınarak geliştirileceğini öğrendiğimiz Ioniq 5, orta büyüklükte bir crossover modeli olacak mesela. 2021’de satışa çıkması beklenen aracı 2022’ye hazırlanan Ioniq 6 takip edecek. En sonunda ise Ioniq 7 henüz açıklanmamış bir tarihte müşterilerin beğenisine sunulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version