Faaliyetlerine artık BMW bünyesinde devam eden İngiliz Mini markasının yeni elektrikli modeli Cooper S E’ye ait casus fotoğrafları daha önceden görmüştük. Şimdilerde ise hakkında pek fazla detaya vakıf olmadığımız bu elektrikli hatchback modelinin resmî olarak ne zaman tanıtılacağı bilgisine ulaşmış bulunuyoruz.

Bizzat Mini yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre takvim yaprakları 9 Temmuz’u gösterdiğinde, yani bundan sadece birkaç hafta kadar sonra 2020 Mini Cooper S E’ye ait bilinmeyen tüm gizemler netlik kazanmış olacak.

Tasarımında ufak tefek rütuşlar var

Haberin içinde yer alan fotoğraflardan da görebileceğiniz üzere elektrikliye dönüşen Mini’nin tasarımı, Frankfurt’taki otomobil fuarında sergilenen konseptle büyük ölçüde örtüşüyor. Dört kollu jantın üzerindeki sarı ve yeşil renkli çizgilerden tutun, ön ızgaranın diğer Mini’lerin aksine içinin doldurulmuş olması gibi detaylar ilk bakışta göze çarpıyor.

Bunun dışında aracın sıradan Mini Hardtop baz alınarak geliştirildiği ise kesin gibi. Hatta Mini Cooper S’teki gibi kaputun üzerindeki hava kanalı da aynen alınmış. Bu gibi ufak detaylarla Mini’nin amacı elektrikli modelin sıradan benzinli araçlardan ayırt edilmesini sağlamak olmalı.

BMW i3S’in motorunu kullanıyor

Bu yeni elektrikli modele dair bilinmesi gereken bir diğer detay da motorunun BMW i3S ile aynı olduğu gerçeği. Yaklaşık 181 beygir güç üreten modelin toplamda kaç kilometrelik bir menzil kapasitesine sahip olacağı ise henüz bilinmezliğini koruyor. Muhtemelen 9 Temmuz’da bu detay da netliğe kavuşacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version