Çok değil, bundan birkaç gün kadar önce PSA Grubu’na bağlı olan Opel/Vauxhall markaları altıncı nesil Corsa’nın elektrikli versiyonunu resmen duyurmuştu. Opel Corsa-e ve Vauxhall Corsa-e (İngiltere’de satılacak) adıyla piyasaya sürülecek olan yeni elektrikli model, kardeşi Peugeot e-208 gibi subkompakt segmentine dahil olmuş bulunuyor. Zaten adı geçen iki araç da tıpkı DS 3 Crossback E-Tense gibi e-CMP platformu üzerine geliştirilmiş.

Elektrikli Corsa’ya dair elimizdeki bilgiler 50 kWh batarya ve 100 kW’lik elektrikli motorun araçta kullanılacağına işaret ediyor. Bu da Avrupalı hatchback modelinin gayet yeterli bir menzil ve performansa sahip olacağı anlamına geliyor.

e-208 ile farklılıkları var

Her ne kadar aynı platform üzerine inşa edilmiş olsalar da, Corsa-e’nin Peugeot e-208 ile ufak tefek bazı farklılıkları var. Mesela Corsa-e’nin menzilinin 340 kilometre yerine 330 kilometre olması söz konusu. Bataryalar için şarj girişinin de standart olarak üç fazlı, 11 kW olacağı belirtiliyor. Oysa e-208’de 7.4 kW’lık tek fazlı giriş kullanılacak.

Opel Corsa-e ve Vauxhall Corsa-e teknik özellikleri

  • 50 kWh batarya. Piller 8 yıl veya 160 bin kilometre boyunca kapasitesinin yüzde 70’i için garanti kapsamı altında olacak.
  • Ortalama 330 kilometre menzil.
  • 100 kW ve 260 Nm elektrik motoru.
  • 0-50 km/s hıza 2.8 saniyede çıkacak.
  • 0-100 km/s hıza ise 8.1 saniyede çıkacak.
  • Boş olan pili doldurmak 5 saat sürecek.

Tasarım noktasından değerlendirecek olursak Corsa-e’nin Renault ZOE gibi alternatif modellere kıyasla gayet şık göründüğünü söyleyebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version