Jeep, SUV sınıfı denildiği zaman sık sık göz önüne çıkıyor. İddialı araçları olduğunu kabul etmek lazım. Markanın SUV sınıfında iddiasını düşünecek olursak, bundan sonraki dönemde gelecek olan araçların da merakla beklendiği yorumunu yapabiliriz. Ama bu kez durum biraz daha farklı. Çünkü bu kez tamamen elektrikli olan ilk Jeep modeli için görseller paylaşıldı.

Aracın teknik bilgilerine ilişkin çok fazla bilgi verilmedi ama ilk defa tamamen elektrikli Jeep aracını görmüş olduk. İleriye yönelik beklentiler de bu yönde şekillenmiş oldu.

İlk Elektrikli Jeep Modeli Nasıl Gözüküyor?

Tamamen elektrikli model, tasarım açısından tanıdık bir yapıyla gelecek gibi gözüküyor. Şimdi bu bir elektrikli araç ama markanın araçlarında çok dikkat çeken bir ızgara alanı var.

Ön kısımda parmaklık şeklinde bu ızgara alanının hemen her araçta kullanıldığını biliyoruz. Fakat aracın elektrikli olması, herhangi bir ızgara alanı ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Ek soğutma kanallarına gerek yok.

Peki bu tanıdık yapıyı bozacak mı? Görsellere göre bozmayacak. Diğer modeller kadar olmasa da Jeep bu modelinde de o bilindik ızgara tasarımına yer verecek. Ön kısımda kapalı bir şekilde de olsa da karakteristik ızgara alanı olacak.

Farların bu kısımla birleşeceği de yine görülen detaylar arasında. Onun dışında kaput kısmında ise Renegade serisine benzer bir tasarım yapısının olacağı gözüküyor.

Yine tekerlek üstlerinde yuvarlak hatlar ve yine göz alıcı farlar. E-CMP platformunu kullanacağı söylenen yeni elektrikli SUV için detaylar bu şekilde. Ne yazık ki şu an 2 görselden öteye ek bir bilgimiz yok.

Motor özellikleri nasıl olacak ya da teknik özellikler konusunda nasıl bir araç bizimle olacak zamanla göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version