BMW tarafından satın alınan İngiliz otomobil markası MINI, elektrikli motor teknolojisine hiç de yabancı bir üretici değil. Hatırlanacağı üzere 2009 yılında MINI, Cooper modelini elektrikliye çevirerek MINI E adıyla görücüye çıkarmıştı.

BMW ile ortaklaşa geliştirilmişti

Bu proje BMW’nin elektrikli araba programı kapsamında gerçekleştirilmiş, BMW Active E ve BMW i3‘le beraber otomobil tutkunlarının beğenisine sunulmuştu.

Ancak görünüşe göre MINI şimdilerde trend haline gelen elektrikli otomobil pazarına daha sıkı bir giriş yapmak niyetinde. Bunun için uzmanlar 2019’ın Kasım ayında yeni bir elektrikli MINI’nin otomobil galerilerindeki yerini alacağını tahmin ediyor.

Test çalışmaları sürecek

Bu zamana kadar MINI, elektrikli güç ünitesi üzerinde çeşitli test ve performans iyileştirmeleri için gerekli çalışmaları sürdürecek. Tıpkı bu haberde casus fotoğraflarını gördüğünüz yeni elektrikli MINI’de olduğu gibi. 

Hemen her otomobil üreticisinin yaptığı gibi MINI de soğuk havalarda gerçekleştirilen test sürüşleriyle arabanın performansını ölçümlüyor, keşfedilen kusur ve hataları gidermek için gerekli aksiyonları alıyor.

Kamuflajlı olduğu için elektrikli MINI modelinin dış görünümü hakkında pek bir yorum yapabilmek mümkün değil. Ancak genel olarak içten yanmalı motorlu Cooper’la aynı çizgileri ve tasarım hatlarını paylaştığını söyleyebiliriz.

MINI’nin elektrikli konsepti tanıtılmıştı

Hatırlanacağı üzere MINI, bundan altı ay kadar önce Frankfurt Otomobil Fuarı‘na katılarak elektrikli konsept modelini tanıtmıştı. Yeni geliştirilen MINI E, bu konseptten esinlenilerek hayata geçirilebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version