Günümüzde İtalyan arabaları söz konusu olduğunda akla gelen ilk süper otomobil üreticileri Ferrari, Lamborghini, Maserati ve Alfa Romeo olarak sıralanabilir. Bu markaların amblemini taşıyan arabalar sahip oldukları devasa motorlar sayesinde gerçekten şaşırtıcı derecede yüksek hızlara çıkabiliyorlar.

Herkes için bir yarış otomobili!

Ancak şimdilerde yeni yeni adından söz ettirmeye başlayan bir diğer İtalyan şirketi ise bu popüler markaların tam tersi istikamette ilerliyor. Spice-X adı verilen bu şirket İtalya’nın Piedmont şehrindeki birçok otomobil üreticisinin ortaklaşa hayata geçirdiği bir marka. Firmanın hedefi ise çok hafif bir kasaya sahip olan, elektrikli bir yarış otomobili oluşturmak.

Fiyatları sıradan insanların da elektrikli otomobil kullanabilmesi için azaltmayı hedefleyen firma, bu maksatla pahalı olmayan malzemeleri tercih ediyor. Kısaca Spice-X‘in amacı herkes için bir yarış otomobili geliştirmeyi başarmak.

Spice-X SX1 modeli tasarlandı bile

Bu doğrultuda şirket ilk otomobil modeli Spice-X SX1’in tasarımına ait fotoğrafları kamuoyuyla paylaştı. Mastery Design şirketinden Fabrizio Pepe tarafından tasarlanan aracın boyu 3,827 milimetre. Genişliği ise 1,695 milimetre olarak kayıtlara geçen arabanın kasasında kullanılan materyaller inanılmaz derecede hafif. Öyle ki modelin toplam ağırlığı sadece 600 kilogram geliyor.

Bu yönüyle Lotus’u da anımsatan araç günümüzün en hafif elektrikli otomobil modellerinden birisi.

Versiyonuna göre değişmekle birlikte araç sahip olduğu çift elektrikli motor sayesinde saatte 160 km/s veya 210 km/s maksimum hız değerine ulaşabiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version