Fiat’ın yeni elektrikli 500 modelinin başlangıç fiyatı belli oldu. İtalyan vatandaşları 25 bin 900 Euro karşılığında tamamen elektrikten güç alan bu sevimli modelin keyfini sürebilecekler. İşin güzel tarafı İtalya’da devletin elektrikli otomobillere verdiği teşvikler 6 bin Euro’yu bulabiliyor. Bu da Fiat 500’ün fiytını 19 bin 900 Euro bandına kadar geri çekiyor.

Tam elektrikli bu popüler şehir arabası yarından itibaren İtalya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri genelinde satışa çıkacak. Hatırlanacağı üzere bu yılın ilk günlerinde de aracın iki farklı premium konfigürasyonu tanıtılmıştı.

Fiat markası ve FCA’nın pazarlama birimi başkanı Olivier Francois, grup olarak 500 modelinin iki farklı pahalı versiyonunu daha görücüye çıkaracaklarının bilgisini paylaştı. Bu modeller çıktığı zaman fiyatları sırasıyla 23 bin 700 Euro ve 25 bin 200 Euro olacak.

En ucuz elektrikli 500 modelinin menzil değeri 185 kilometre olarak açıklandı. Üst paketlerin bataryası daha güçlü olacağı için 320 kilometreye kadar çıkacak. Ki bu değerler de şehir içi kullanım için gayet ideal kabul edilebilir.

İtalya hükümetinin sağladığı elektrikli otomobil teşviğinin dahası da var. Buna göre eğer eski bir arabayı hurdaya çıkarırlarsa 4 bin Euro daha indirimli araç satın alabiliyorlar. Öyle ki elektrikli 500’leri benzinle çalışan versiyonundan daha ucuza mal edebilmek bile mümkün hale geliyor. Hatırlanacağı üzere bu teşviğin bir benzeri Türkiye’de de uygulanıyordu.

En büyük rakipleri Peugeot e-208 ve Mini Cooper SE olan araba, emsallerinin tamamından daha ucuza mal edilebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version