CNH Industrial şirketine bağlı bulunan ve ülkemizde de hatırı sayılır miktarda kamyon satışı gerçekleştiren Iveco, ABD menşeli Nikola Motor isimli girişimle ortaklaşa geliştireceği ilk elektrikli modelini bugün duyurdu.

Elde ettiğimiz bilgilere göre ağır tonajlı olması planlanan ve ismi Nikola Tre olarak belirlenen araç Avrupa pazarının beklenti ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanacak. Bu modelle birlikte Iveco’nun çoğunlukla Volkswagen, Daimler ve Volvo grubu tarafından domine edilen kamyon pazarındaki payını arttırması nihai hedef.

İtalyan kamyon üreticisinin ortaklık yapacağı Nikola Motor girişiminin kurucusu ve CEO’su Trevor Milton, Iveco’nun merkezinin bulunduğu Turin şehrinde düzenlenen toplantıda “Ortaklık anlaşmasını imzalamamızın ardından sadece 3 ay içerisinde bu prototipi geliştirme imkânı bulduk. Hal böyle iken bir de 3 sene içerisinde neler yapabileceğimizi bir hayal edin” dedi.

Şimdiden stoklar tükendi bile!

Yine aynı toplantıda Milton, Nikola Tre modeli için alıcıların sıraya girdiğini ve şimdiden mevcut üretim kapasitesinin üzerine çıkıldığını belirtti. Kamyon modelinin resmî tanıtımı esnasında “Birkaç yıl boyunca verilen siparişlerin haricinde yeni araç teslim edemeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Teknik özellikleri gayet başarılı

Tamamen elektrikli veya hidrojen hücre yakıtlı olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle piyasaya çıkacak olan kamyon modelinin menzili 966 kilometreye kadar çıkabilecek. 2021 yılında elektrikli modelin, 2023’te ise hidrojen hücre yakıtlı versiyonunun müşterilere teslim edilmesi planlanıyor.

Nikola Tre’nin fiyatı ise henüz bilinmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version