Jaguar’ın ilk tam elektrikli otomobil modeli 2019 I-PACE gün yüzüne çıktı. Bundan iki yıl önce konsepti görücüye çıkan yeni SUV, çevre dostu motoru ve sahip olduğu üstün teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor.

İşte I-PACE’in sahip olduğu üstün özelliklerden birkaçı…

Hızlı DC şarj desteği

Yolcu kabininin altındaki ön ve arka akslara yerleştirilen bataryalar sayesinde I-PACE toplamda 90 kWh’lık bir batarya kapasitesine kavuşmuş. Herhangi bir ev tipi prizden alınacak 230V güç ile boş bataryayı yüzde 80’e kadar doldurmak 10 saat alıyor. 

Ancak 50 kW DC hızlı şarj istasyonuna bağlandığında aracın bataryasını yalnızca 85 dakikada yüzde 80 oranında şarj edebilmek mümkün. Ek olarak sürücüler 100 kW şarj istasyonu bulacak kadar şanslı olurlarsa bataryayı 40 dakikada yüzde 80’e kadar doldurabilecekler.

WiFi ile güncelleme alacak

Tesla modelleriyle hayatımıza giren OTA güncellemeleri sayesinde araç sahipleri, araç içi eğlence sistemi yazılımını güncellemek için yetkili servislere gitme zorunluluğundan kurtulmayı başardı.

Jaguar da bu stratejiyi izleyecek ve WiFi’ye bağlandıktan sonra arabanın güncelleme alabilmesini sağlayacak.

Daha akıllı navigasyon sistemi

Navigasyon yazılımı aracıyla şoförü yönlendiren Jaguar I-PACE, güzergahın topoğrafik özelliklerini de analiz edip çok fazla yokuş tırmanılacaksa bataryanın bitme ihtimalini de hesaplayacak. Buna göre yol üzerindeki şarj istasyonuna uğrama tavsiyesi verebilecek.

Gelişmiş yapay zeka

Arabanın en dikkat çeken özelliklerinden biri de yapay zekaya sahip oluşu. Kullanıcının sürüş tarzını öğrenen, buna göre profilini çıkarıp koltuk ve direksiyon seviyesini ayarlayabilen bu yazılım şoförlere büyük kolaylık sağlamaya aday.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version