Asıl amacı bizleri A noktasında B noktasına taşımak olan makinelere “araba” adını veriyoruz. Ancak görünüşe göre Jaguar Land Rover (JLR) bu makinelere başka bir görev daha yükleme kararı almış: Hastalıklarla savaşmak!

İngiltere’nin en büyük otomobil üreticisi, soğuk algınlığı ve grip hastalıklarının yayılmasını engelleyecek yeni bir teknoloji üzerine çalıştığını duyurdu.

Bunun için JLR, 70 yılı aşkın bir süredir suyu dezenfekte etmek, havayı filtrelemek ve yüzeyleri sterilize etmek için tıp sektöründe kullanılan ultraviyole ışın teknolojisinden (UV-C) faydalanacak.

Havalandırma sistemine dahil edilecek

Jaguar Land Rover‘in öncelikli hedefi, bu teknolojiyi patojen olarak da bilinen zararlı bakteri ve virüslerin yayılmasını engellemek için yeni modellerine entegre etmek.

Havalandırma sistemine dahil edilecek olan UV-C teknolojisiyle bu tür zararlı virüs ve bakteriler arabanın içine hiç giremeyecek, kabine sadece filtrelenmiş olan temiz hava gönderilecek. Bu da insanların dışarıdan kaynaklı hastalıklara karşı korunmasını sağlamış olacak.

Nasıl, sizce de iyi bir fikir değil mi?

Direksiyon başında 300 saatten fazla kalıyoruz

Jaguar Land Rover’ın Sağlık Birimi Başkanı Dr. Steve Iley, “Ortalama bir sürücü sene içerisinde 300 saatten fazla bir süreyi direksiyon başında geçiriyor. Önleyici sağlık bakımı için arabaları bu yenilikçi teknolojiyle donatmak kesinlikle iyi bir fırsat” dedi.

Şuan için bahsi geçen filtreleme teknolojisinin hangi JLR modellerinde, hangi tarihten itibaren kullanılacağı kesin olarak açıklanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version