Günümüzde satışa çıkan son model çoğu modern arabada ihtiyaç duymayacağınız, kimi zaman farkına bile varamayacağınız bir sürü gelişmiş özellik var. Ancak genelde bu özellikleri bir kez kullanmaya başladığınızda onlar olmadan yapamaz hale gelmeniz işten bile değil. Android Auto ve Apple CarPlay destekli araç içi eğlence sistemleri de bu özelliklerin başında geliyor.

Son dönemde elektrikli modeli I-PACE ile gündeme gelen Jaguar da ABD genelinde satılan mevcut ve yeni modellerinde CarPlay ve Android Auto desteğini sunacağını açıklamış bulunuyor.

Şirket sözcüsü haberi doğruladı

Konuya ilişkin basın mensuplarına demeç veren Jaguar sözcüsü, 2019 yılından başlayarak üretilen yeni model tüm Jaguar ve Land Rover marka araçlarda InControl Touch Pro veya Touch Pro Duo isimli araç içi eğlence sistemlerinin opsiyonel olarak akıllı telefon bağlantı seçeneğine sahip olacağını doğruladı. Haliyle bu pakette Android Auto ve CarPlay desteği de mevcut bulunacak.

Akıllı telefonlarla aracın eşleşmesini sağlayan bu yazılım, fabrikada veya yetkili bayilerde modellere yüklenebilecek.

Fiyatı da belli oldu

Peki, bu işlem ücretsiz mi olacak dersiniz? Elbette ki hayır. Modeline ve aracın paketine göre değişmekle birlikte Android Auto ve CarPlay desteğinin 280 dolar kadar bir ücretle satılması planlanıyor. InControl Touch Pro veya Touch Pro Duo model araç içi eğlence sistemine sahip olan müşteriler ücret karşılığında telefonlarını arabalarına bu yolla bağlayabilecekler.

Türkiye’deki mevcut Jaguar araç sahipleri için benzer bir programın yürütülüp yürütülmeyeceğine dair bir açıklama ise yapılmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version