İngiltere‘nin en büyük otomobil üreticisi Jaguar Land Rover, bugün yaptığı basın açıklamasıyla araç sahiplerinin sürüş verilerini paylaşarak IOTA isimli kripto paradan kazanabilmelerini sağlayacak yeni bir yazılımı test ettiklerini açıkladı.

Verilerinizi faydalı bir iş için paraya dönüştürebileceksiniz

Şirketin “Akıllı cüzdan” adını verdiği bu yeni teknoloji, üretim bandından inecek modern araçlardaki yerini almaya hazırlanıyor. Jaguar araç sahipleri, arabalarıyla seyahat halindeyken otomatik olarak faydalı verileri rapor etmeleri karşılığında IOTA kripto parasıyla ödüllendirilecekler.

Bahsi geçen veriler sayesinde trafik sıkışıklığı olan bölgeler veya trafiğe kapanan yollar, navigasyon yazılımı geliştiren firmalara iletilecek. Böylece sürücüler farkında olmadan zaten paylaştıkları birçok bilgiyi ufak da olsa kazanca dönüştürebilecekler.

Kazanılan para ile ne yapılacak?

Bu arada sürücüler, Jaguar’ın araç paylaşım uygulamasına katıldıkları takdirde ekstra ödüller de kazanabilecekler. Elde edilen tüm bakiye elektrikli otomobilleri şarj etmenin yanı sıra park, köprü veya otoban ücretini ödemek için kullanılabilecek.

Tüm bunların neticesinde firmanın hedefi sıfır emisyon, sıfır kaza ve sıfır trafik sıkışıklığına ulaşmak. Zor bir hedef, ancak imkânsız değil elbette.

Halen daha İrlanda’da test ediliyor

İngiliz üreticinin an itibariyle bu yeni teknolojiyi, İrlanda‘nın Shannon şehrindeki Jaguar Land Rover yazılım geliştirme merkezinde test ettiği bilgisi de tarafımıza ulaştı. Aralarında Jaguar F-Pace ve Range Rover Velar‘ın da bulunduğu bir dizi yeni model, bu “akıllı cüzdan” teknolojisini test etmek için kullanılıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version