Alman lüks otomobil markası BMW, yeni nesil 7 Serisi araçların tamamen elektrikten güç alacak şekilde piyasaya sürüleceğini resmen doğruladı. Alıcılar benzinli, dizel ve plug-in hibrid de dahil olmak üzere farklı motor seçeneklerinden kendilerine uygun olana karar verebilecekler.

Bu kararın 7 Serisi’ne rakip olarak pazarda konumlanan, önde gelen lüks modellerin elektrikliye dönüştürülmesinin hemen ardından alınması ise manidar. Görünen o ki pazar koşulları BMW’yi 7 Serisi gibi prestijli araçları da elektrikliye dönüştürmeye zorlamış.

Malum, en son Jaguar XJ ve Mercedes EQ modellerinin elektrikli motor seçeneğiyle çıkış yapacağı netleşmişti. Keza Porsche Taycan da aynı şekilde.

7 Serisi modellerin performansı ve araçlarda kullanılacak bataryaya dair ise elimizde pek bir veri yok. Ancak kuvvetle muhtemel BMW iX3’teki veya benzeri bir sistem bizleri karşılayacak.

eDrive teknolojisi 7 Serisi’ndeki yerini alacak

Sürekli olarak dört tekerleğe gücün aktarılmasına, 70 kWh bataryaya ve 532 beygirlik güç çıkışına şahitlik edebiliriz. Elektrikli modellerin 0’dan 100 km/s hıza çıkış sürelerinin 4-5 saniyenin altında kaldığını da hesaba katarsak BMW 7 Serisi arabalardan aynı performansı bekleyebiliriz.

Öte yandan BMW’nin beşinci nesil eDrive elektrikli motor teknolojisinin 7 Serisi’ne güç vermesi de söz konusu. Eğer bu gerçekleşirse elektrikli motor, şanzıman ve diğer bileşenlerin aracın tek bir bölmesinde toplanması söz konusu olacaktır. Bu da motor bloğunun kapladığı yerin azalması ve daha geniş bir iç hacim elde edilmesini mümkün kılar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version