İngiliz gizli servis ajanı James Bond‘un başından geçen maceralar kadar filmlerde kullandığı arabalar da çokça konuşuluyor. Bugüne dek hep Aston Martin modellerini kullanan Bond’un bir sonraki filmdeki arabası için ise ortaya yeni bir iddia atıldı. The Guardian‘da yer alan habere göre 007 Bond‘un yeni arabası elektrikle çalışan Aston Martin Rapide E olacak.

Aslında bunun gerçekleşeceğini Aston Martin’in CEO’su Andy Palmer yaklaşık 2 sene kadar önce tahmin etmişti. Ancak hala daha bu haberin “iddia”dan ibaret olduğunu hesaba katmakta fayda var.

Önümüzdeki yıl vizyona girebilir

Bir kez daha Daniel Craig‘in canlandıracağı konuşulan serinin devam filminin önümüzdeki yıl sinemalarda gösterime sunulması bekleniyor. Şuan için belirlenen mevcut çıkış tarihi 2020 Nisan olarak kayıtlara geçmiş durumda. Böylelikle Aston Martin de yeni elektriklisi Rapide E‘nin tanıtımı için bulunmaz bir fırsatı elde etmiş olacak.

Sadece 155 adet üretilecek

Bu arada Bond alelade bir Rapide E’yi de kullanmayacak elbette. Ajanın sürücü koltuğuna oturacağı araç çok özel bir sürüm olacak ve sadece 155 adet üretilecek. Fiyatı 250 bin Pound, yani yaklaşık 1 milyon 813 bin TL olarak belirlenen modelin bu yılın sonlarına doğru Aston Martin bayilerinde görücüye çıkması bekleniyor.

0’dan 100 km/s hıza 4 saniyenin altında çıkacak olan araç 320 km menzil kapasitesiyle gelecek. En fazla 250 km/s hız yapabileceği belirtilen Rapide E’nin sadece arkadan itişli olacağı ve 65 kWh bataryadan güç alacağı da elimize ulaşan bilgiler arasında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version