Dünyanın en hızlı arabalarını şöyle bir gözünüzde canlandırın. Bu listeye Volkswagen‘in herhangi bir aracının, hele ki Jetta‘nın dahil olması size hiç mümkün gelmezdi muhtemelen. Ancak çok kısa bir sürede bu algı değişecek. En azından Volkswagen’in 2019 model Jetta Bonneville ile yapmaya çalıştığı şey bu.

ABD’de bulunan Bonneville Speedway isimli pistte dünyanın en hızlı arabaları yarışarak çeşitli ünvanlar elde edebiliyor. Volkswagen de Ağustos ayında düzenlenecek olan Bonneville Hız Haftası kapsamındaki etkinliklerde BGC/G sınıfında yeni Jetta ile bir rekor kırmanın peşinde. Ancak bu sınıfın lideri olabilmesi için Jetta Bonneville’in en az 335.5 km/s hız yapması gerekiyor.

Üçüncü bir firma devreye girdi

Kaliforniya eyaletindeki THR Manufacturing isimli şirket, Volkswagen’le ortak hareket ederek Jetta modelinin Bonneville etkinliğine özel versiyonunu geliştirmek için kolları sıvadı. Modifikasyon şirketi ilk önce sedan modelinin süspansiyonunu indirerek aracın yere yakın gitmesini sağladı.

Daha kolay hızlanabilmesi için dişsiz lastiklerin tercih edildiği Jetta Bonneville‘in jantlarında da herhangi bir boşluğa yer verilmemiş. Bu kadar hızlı bir aracın gerektiğinde durdurulabilmesi içinse arka bagaj kapağına iki adet paraşüt yerleştirilmiş. İç tarafta ise orijinal Jetta’dan hiçbir eser yok, sadece roll-cage bulunuyor.

Dört silindirli motordan güç alıyor

Kaputun altında ise EA888 2.0 litrelik dört silindirli turboşarjlı motor yer alıyor. Muhtemelen motor tarafında da önemli iyileştirmeler mevcut, ancak şu aşamada Volkswagen cephesinden bu konuya ilişkin bir açıklama yapılmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version