Google’ın araç içi eğlence ekranları için geliştirdiği Android Auto sistemi uzun süren bekleyişin ardından yeni üretilecek BMW modellerindeki yerini almaya hazırlanıyor. Müşterilerine verdiği sözü geç de olsa tutan BMW artık Apple CarPlay ile birlikte Android Auto entegrasyonuna da ev sahipliği yapacak. Üstelik bu entegrasyon yalnızca Android uygulamalarını ekrana yansıtmakla yetinmeyecek, dijital kadranda da sürücüyü sürekli bilgilendirmeye devam edecek.

Aslına bakılırsa BMW’nin akıllı telefon entegrasyonlarıyla arası pek de iyi sayılmaz. Bugüne dek Apple CarPlay’i destekleyen BMW, kablosuz olarak CarPlay’i kullanma imkânı sunan da ilk otomobil markasıydı. Ancak sebebi bilinmeyen bir şekilde CarPlay aboneliğini paraya çevirmek istedi ve her sene kullanıcılardan 80 dolar ödeme talep etti. Ancak artan tepkiler sonucunda geri adım atıldı ve bu hatalı karardan dönüldü.

Şuan için BMW müşterilerinden herhangi bir ödeme almıyor ve CarPlay özelliği son çıkan tüm modellerde standart hale gelmiş durumda.

Destekleyen telefonlara sahip olmak şart

BMW Operating System 7.0 adı verilen özel bir işletim sistemine dahil edilen Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerini kullanabilmek için destekleyen akıllı telefon modellerine sahip olmak gerekiyor. 20’den fazla ülkede aktif olarak kullanılabilecek olan bu yeniliğin Türkiye’de satılacak modellerde var olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Bu arada Android Auto için Android 7.0 ve üzeri işletim sistemine sahip birçok telefon destekleniyor olsa da Google’ın son çıkardığı Pixel modelleri listede yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version