Çinliler sadece akıllı telefonlarla teknoloji dünyasının gündeminde değil. Aynı zamanda otomobil sektöründe de çok hızlı bir yükseliş yakalamaya başladılar. Özellikle elektrikli araçlarda durdurulmaz bir yükselişleri var. Bunun son örneği Zhiji IM L7 oldu.

Çinli marka Zhiji Auto tarafından sunulan yeni spor araç, alanında ilk olacak özellikleri ile geliyor. Sadece tasarımı değil teknik açıdan da ilkleri barındıran yeni bir elektrikli canavar ile karşı karşıyayız.

Zhiji IM L7 Özellikleri İçerisinde En Dikkat Çeken Şarj Sistemi!

Zhiji Auto tarafından paylaşılan bilgilere göre araç tamamen kablosuz şarj desteğini sunmakta. Tamamen kablosuz şarj teknolojisinin 11 kW sistemi desteklediği ve sadece 1 saat kablosuz şarj ile 80 km’lik şarj yapılabileceği açıklandı.

Bu da aracın aynı zamanda hızlı şarjı desteklediğini de gösteriyor. Aracın menzil değeri için söylenen değer de çok iddialı. Rakiplerin yeni yeni 500 km menzile çıktığını bildiğimiz seri, 615 km menzil değeri sunuyor.

Bu standart versiyonda sunulan değer. 93 kWh değerinde pilin bulunduğu temel model dışında 118 kWh pil sunan bir model daha var. Bu modelde de 1000 km menzil sunuluyor. Çok çok iddialı bir menzil.

Motor kısmında da çok güçlü bir elektrikli motor kullanılmış. Tam 700 Nm tork değeri bulunan 540 beygir gücünde bir motor var. Zaten Zhiji IM L7 bir spor otomobil demiştik.

Aracın sadece motor gücü dikkat çekici değil. Bunun yanında teknolojileri de çok başarılı. Kablosuz şarj yanında bir de otonom sürüş sistemi sunuluyor. Muhtemelen 5.seviyeye kadar çıkan bir otonom sürüş teknolojisinden söz ediyoruz.

Çünkü Zhiji IM L7 üzerinde 12 adet ultrasonik radar yer alıyor. Ayrıca bunu destekleyen LIDAR tarayıcı, 12 kamera ve 5 adet milimetrik olacak şekilde dalga radarı yer alıyor.

Yani otomobil yolu taramıyor adeta yolu ezberliyor. Bu detayların ve nasıl çalıştığının yıl sonu açıklanması beklenmekte. Şimdiden ön siparişleri konuşulan modelin satışları ise 2022 tarihinde başlayacak.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version