Volkswagen’in Türkiye’de fabrika kurma niyetini açıklamasıyla birlikte yöneticilerin arsa temini ve senelik araç alım garantisi gibi çeşitli teşviklerde bulunmaya hazır oldukları haberi gündeme gelmişti. İstihdamı arttırmak ve yabancı yatırımcıyı çekmek isteyen birçok devlet bu tür teşviklerde bulunuyor aslında. Bunun son örneği ise Kanada oldu.

The Toronto Star’da yer alan habere göre Kanada hükümeti, Ford Motor Co. şirketine Ontario eyaletine bağlı Oakville’de elektrikli otomobil fabrikası kurması için 380 milyon dolar vermeye hazır olduğunu açıklamış.

İşin ilginç tarafı Ford’a teklif edilen bu rakam toplamda 1,5 milyar dolar değerindeki yatırım teşvik paketi kapsamında yer alıyor. Yani Kanada hükümeti Ford’un yanı sıra daha başka birçok üreticiye daha bu teklifleri götürmeye hazır.

Ford’a davet mektubu gönderildi

Ayrıca The Toronto Star gazetesi Ford Kanada CEO’su Dean Stoneley’e Sanayi Bakanı Navdeep Bains tarafından gönderilen davet mektubunun bir örneğini ele geçirmeyi başarmış.

Hindistan asıllı yönetici gönderdiği mektupta “Batarya ile çalışan elektrikli otomobillerin üretimi için Oakville’de fabrika kurma kararı almak, Ford’un ticari öncelikleri ve Kanada’nın sürdürülebilir büyüme politikaları ile örtüşüyor. Aynı zamanda son aylarda sürdürdüğümüz diyalog ve işbirliğinin bir yansıması olacaktır” cümlelerine yer vermiş.

Şuan için Ford’un üst düzey yöneticileri ve sendika liderleri Toronto’da müzakerelere devam ediyor. Sendikanın asıl önceliği Ford Edge üretimine 2023’te son verilecek olan Oakville fabrikasının işlemeye devam etmesini sağlamak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version