Üretmiş olduğu çevre dostu elektrikli ve performans odaklı spor otomobil modelleriyle bilinen Karma Automotive, E-Flex Platform adını verdiği ve kendi araçlarında da kullandığı platformu diğer markalarla paylaşma planını kamuoyuna açıkladı. Bahsi geçen platform lüks elektrikli ve hibrid modellerde kullanılabilecek. 2020 model Revero GT’de de kullanılan bu platform ölçeklenebilir ve özelleştirilebilir olmasıyla öne çıkıyor.

Elektrikli otomobiller için geliştirilen platformlardan bahsederken Rivian’ın tasarladığı ve adına “kaykay” dediği yeni nesil mimari platformu atlamak olmaz. Amazon’dan yatırım alan Rivian’ın kullanacağı bu platform aynı zamanda Lincoln’ün yeni SUV’unda da karşımıza çıkacak.

Fakat Karma’nın ürettiği fizikî platform toplamda 5 ayrı model versiyonunda kullanılabilecek. E-Flex Platform adı verilmesinin sebebi de bu: Platformun çok esnek olması. Karma’nın İcra Kurulu Başkanı Kevin Pavlov basın mensuplarına verdiği demeçte platformlarının birçok farklı motor sistemi ve batarya bileşeniyle uyumlu olduğunu vurguladı.

Hibrid seçeneği de sunulacak

Rivian’ın geliştirdiği platform sadece tamamen elektrikli modellerde kullanılabiliyorken Karma bu noktada farklı bir strateji izleyerek platformu hem saf elektrikli, hem de benzinli/elektrikli hibrid araçlarda da kullanacağını açıkladı. Mesela Revero GT bunun son örneği olarak anılabilir. Hem batarya paketi, hem de benzinli motoru bulunan araç bu özellikleriyle rakipleri arasından sıyrılmayı başarıyor.

Elektrikli otomobil geliştirme sürecinde karşılaşılacak maliyetleri azaltmak ve süreci hızlandırmak için diğer üreticilerin işini kolaylaştırmayı hedefleyen Karma, bu doğrultuda E-Flex Platform’unu diğer markalarla cömertçe paylaşıyor olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version