Araba tutkunları için çok sevdikleri arabalarının çizilmesi kadar can sıkıcı bir şey yoktur. Kimi zaman bir çocuk tarafından çizilen, kimi zamansa kalabalık şehir trafiğinde ister istemez hasar gören araba kaportalarındaki ufak çizikler genelde pasta ve cila işlemleriyle kapatılabiliyor. Ancak bunun yeterli olmadığı durumlarda ilgili parçayı boyamak zorunluluk haline de gelebiliyor.

Neyse ki şimdilerde ABD menşeli butik spor otomobil üreticisi Panoz, kendi kendini iyileştirebilen özel bir boya geliştirmeyi başardığını duyurdu.

Bu boya kendi kendini iyileştiriyor!

Feynlab isimli firmayla işbirliğine giden Panoz, Feynlab Self-Heal Plus adı verilen boyayı kullanarak kendi modellerini yeniden boya fırınına soktu. Boyada yer alan özel hafızalı polimer, ısıya maruz kaldığı zaman orijinal formuna geri dönebiliyor.

Her iki şirketten yapılan ortak açıklamada bu boyanın daha çok hafif çizikler için ideal olduğu belirtildi. Bu da arabanın sert fırçalarla yıkandığı durumlarda ortaya çıkan çiziklere işaret ediyor. Çizilen arabayı güneşe çıkartmak veya saç kurutma makinesiyle sıcak havaya maruz kalmasını sağlamak, hasar gören boyanın iyileşmesini sağlamak için yeterli.

Tüm Panoz modellerinde standart olacak

Bahsi geçen özel boya malzemesi, yeni üretilecek olan tüm Panoz modellerinde standart olarak kullanılacak. 

Bu arada tarz sahibi modeller geliştirmeye devam eden Panoz’un en ucuz modeli olan 6.2L V8 motorlu Esperante Spyder‘in 159 bin dolar ücretle satıldığı bilgisini de paylaşalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version