Apple tarafından geliştirilen CarPlay ve Android cihazlarda çalışan Google’ın Android Auto yazılımları, araç içi eğlence ekranlarına akıllı telefonları bağlamayı yaran oldukça faydalı uygulamalar. Nitekim son dönemde piyasaya çıkan çoğu yeni modelde bu iki uygulama desteği bazen standart, bazen de opsiyonel olarak karşımıza çıkıyor.

Ancak sahip olduğunuz araba eskiyse, Kenwood ve Pioneer gibi markalar tarafından üretilen teyp modellerini satın almaktan başka çıkar yolu yok. Nitekim Kenwood şimdilerde yeni geliştirdiği teypleri CES 2019 etkinliği kapsamında görücüye çıkardı.

3 ayrı modelin tanıtımı gerçekleştirildi

İngiltere menşeli Kenwood şirketi tarafından tanıtılan üç yeni model de CarPlay ve Android Auto desteğine sahip. Baz model olan eXcelon DMX7706S için biçilen fiyat ise 600 dolar olarak belirtiliyor. Bir üst model olan eXcelon DMX706S‘i ise 50 dolar daha pahalıya satın alabilmek mümkün.

Her iki modelde de 6.95 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran, 1.5A USB çıkışları ve kamera bağlantıları için iki adet çıkış mevcut. Aradaki fiyat farkı 50 dolar olduğu için iki model arasındaki teknik özelliklerin hangi noktada ayrıştığı bilinmiyor.

Keza kablosuz bağlantı desteğine ilişkin bir açıklama da yapılmış değil. Malum, yeni çıkan bazı modellerde Android Auto veya Apple CarPlay‘i kablosuz kullanabilmek mümkün.

En pahalısı 1,600 dolara satılacak

Eğer harcayacak çok fazla paranız varsa, Kenwood’un 1,600 dolar ücretle satışa sunduğu eXcelon Reference DNX996XR sizin için ideal seçenek olabilir. Üç kamera bağlantısına sahip olan modelde canlı trafik desteğine sahip Garmin navigasyon ve kablosuz bağlantı desteği standart olarak geliyor.

Tüm modellerin ise Nisan’da satışa sunulacağı belirtildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version