Güney Kore menşeli otomobil üreticisi Kia, 2027 yılına kadar faaliyet gösterdiği pazarlarda satılmak üzere 7 yeni elektrikli araba çıkarmayı planladığını duyurdu. Bu plan doğrultusunda tamamen sıfırdan geliştirilen ilk modelin 2021’de görücüye çıkması hedefleniyor.

Kia’nın niyeti uzun tahlilde elektrikli otomobil alanında lider marka haline gelmek. Fakat Tesla’nın yanı sıra Nikola ve Lucid Motors gibi birçok yeni girişim de bu segmentte boy göstermeye hazırlanıyor. Güney Kore’de düzenlenen etkinlikte Kia, 2021 yılında batarya ile çalışan ilk elektrikli modelini tanıtacak. Bu modelin kod adı CV olarak duyuruldu.

Australya menşeli Drive dergisine demeç veren Kia sözcüsü, seneye çıkacak modeli başka yeni elektrikli arabaların da takip edeceğini belirtti.

Çıkış yaptığı zaman CV modeli Kia’nın yeni tasarım anlayışını da yansıtmış olacak. 16 Eylül’de makanın Hwasung fabrikasında düzenlenen etkinlikte bu yeni tasarım diliyle ilgili bazı fotoğraflar paylaşılmıştı. Gerçi tamamen gölge ile karartılmış oldukları için çok bir şey anlamak mümkün değil, ancak yeni modelin günümüzde satılan Kia’lardan çok daha farklı görüneceği kesin.

Bu arada Kia’nın “Plan S” adını verdiği stratejisi, 2025’e kadar tüm dünyada satılan arabaların en az yüzde 20’sinin tamamen elektrikli modellerden oluşmasını da kapsıyor. Yeni çıkacak 7 farklı elektrikli model şehir içi, uzun yol ve performanslı sürüşler için uygun olacak. Çevre dostu, sıfır emisyon salınımı gerçekleştiren bu modellerin farklı segmentlere hitap edecek oluşu güzel bir gelişme.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version