Kia’nın Türkiye atakları devam ediyor. Özellikle elektrikli araçlar konusunda çok ciddi yatırımlarını görmeye başladığımız marka, şimdi de performansı ile dikkat çeken Kia EV6 GT modelini Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyor.

Hitap ettiği kitle biraz daha dar olmasına karşın, performans değerleriyle tercih edilecek elektrikli araçlar arasında yer alacağı düşünülen modelin, popüler Taycan serisine de rakip olacağını söyleyebiliriz. Peki ya söz konusu model ne zaman Türkiye’ye gelecek?

Kia EV6 GT Çok Yakında Türkiye’de Olacak

Aracın ne zaman ülkemizde satışa sunulmasının planlandığına geleceğiz ama önce serinin özelliklerinden bir söz edelim.

Seri, kendi ailesinin en tepe modeli olarak karşımıza çıkıyor. Maksimum performans sunması adına tasarlanmış olan model, güçlü elektrikli modeliyle 585 beygirlik bir güç sunuyor.

Aracın tork değeri ise 760 Nm tork seviyesine kadar ulaşmış durumda. Bu da hem serinin daha çevik hem de daha performanslı olması anlamına geliyor.

100 km hızlanmasını sadece 3,5 saniye içerisinde tamamlayan Kia EV6 GT, maksimum hız kısmında ise 260 km hıza kadar ulaşabiliyor.

Fakat performans konusunda bu yüksek değerlere ulaşılması, aracın menzil değerinin biraz daha düşmesine neden oluyor. Seride ana modelin 100 km daha gerisinde olan 405 km menzil değeri görüyoruz.

Buna karşın şarj konusunda ise sınırlar zorlanmış durumda. 800v’a kadar hızlı şarj, aracın bataryasını %10 seviyesinden %80 seviyesine 18 dakika içerisinde ulaştırabiliyor.

Tüm bu özellikleriyle en performanslı elektrikli modellerden biri olmasını beklediğimiz Kia EV6 GT modelinin Türkiye gelişi ise Kasım ayında olacak. Eğer aksi bir gelişme olmazsa Kasım ayında göreceğimiz aracın Türkiye fiyatının ne olacağını ise bilemiyoruz. Çok ucuz olmayacak orası kesin.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version