Bundan 2 ay kadar önce Kia EV6 GT için Türkiye satış tarihinin belli olduğunu belirtmiştik. Henüz aracın stok durumu nasıl bilemiyoruz ama seri fiyat listelerinde de yer almaya başladı. Kendi serisinin en performanslı versiyonu olarak listede yer alan model, fiyat olarak üzücü  bir seviyede bunu da belirtmiş olalım.

Aracın özelliklerine ve fiyatına bakacağız. Ayrıca listede de yer aldığı gibi serinin vergisiz fiyatının nasıl olduğuna da göz atacağız.

Kia EV6 GT Türkiye Fiyatı ve Teknik Özellikler

Araç, diğer versiyonlara göre biraz daha güçlü. Yine diğer modellerde yer aldığı gibi mıknatıslı senkron motorlar var ve 4X4 çekiş sistemi sunuluyor ama bu kez 585 beygirlik güç ve 740 Nm tork değeri görüyoruz.

Standart modelin neredeyse 2 katına kadar daha güçlü olan GT versiyon, hızlanma süresinde de çok iyi değerler sunuyor. 100 km hızlanma süresi 3.5 saniye olarak açıklandı. Bir önceki listede yer alan standart versiyonlarda bu süre 5.2 saniye seviyesine kadar çıkıyor.

En güzel kısım ise maksimum hız sınırlamasının genişletilmiş olması. Aslında aracın maksimum hızı 188 km ile sınırlı. Fakat Kia EV6 GT versiyonuna özel olarak bu sınır kalkıyor. Aracın maksimum hızı 260 km’ye kadar çıkarılmış durumda. Daha üstüne çıkar mı burada da bir sınırlama var mı bilemiyoruz. Kia, o kadar bilgi açıklamış değil.

Tabii ki aracın daha yüksek performans sunması, menzil konusunda biraz daha geri plana düşmesine neden olmuş. Neredeyse 90 km kadar daha az menzille beraber 426 km menzil değeri olduğunu ekleyelim.

Kia EV6 GT Fiyatı Nasıl?

Aracın fiyatı 2.710.000 TL olarak açıklandı. 2 milyonun üzerinde olan modelin vergisiz olarak hesaplandığı zaman fiyatı 1.430.837 TL’ye geliyor. Dilim olarak serinin %60’lık ÖTV dilimi içerisine girdiğini de belirtmiş olalım. Yeni versiyon şu an için satış listelerinde yer almakta. Ama dediğimiz gibi stoklar konusunda kesin bir bilgi elde edebilmiş değiliz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version