Araç içi eğlence ekranlarını çok daha kullanışlı hale getiren ve cep telefonlarıyla entegre çalışmasını sağlayan Android Auto yazılımındaki bir hata, Kia marka araç sahiplerinin Android işletim sistemine sahip cihazlarını arabalarına bağlayamamalarına yol açtı. Hayli can sıkan bu hata, telefonların markasına veya Android sürümü fark etmeksizin varlığını sürdürüyor.

2019 model Kia Sportage, Sorento ve Sedona modellerinde var olduğu doğrulanan bu hata için Kia cephesinden henüz bir açıklama gelmiş değil. Üstelik henüz farkına varamadığımız başka modellerde de aynı hata varlığını sürdürüyor olabilir.

Niye hata verdiği çözülemiyor!

Rapor edilen çoğu vakada Android telefonu, Android Auto destekleyen yeni bir Kia modeline bağlamak isteyen kullanıcılar hiçbir hata mesajı almıyor. Bazen ise bu durum değişiyor ve ekranda bir takım hata mesajları beliriyor, ancak bu açıklama hatanın gerçekten neden kaynaklandığı sorusunu aydınlatmıyor.

Bazı kullanıcılar için bu hata geçtiğimiz yıldan beri varlığını sürdürüyor üstelik. Merak edenler Google’ın Android Auto forumlarını takip edebilirler. Aradan geçen süre zarfında ne Kia, ne de Google elini taşın altına atıp hatayı gidermek için herhangi bir yama yayınlamış değiller.

Yeni sürümle düzelmesi umuluyor

Neyse ki Google, Android Auto yazılımı için bu ay sonuna doğru yeni bir güncelleme yayınlamayı planlıyor. Beklenti ve umutlar bu hatanın son güncelleme ile tarihe karışacağı yönünde. Bakalım, hep beraber bekleyip göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version