Kia, Güney Kore‘nin Busan şehrinde düzenlenen otomobil fuarına katılan Niro EV‘e ait fotoğrafları ve teknik verileri kamuoyuyla paylaştı.

Toplamda 380 kilometre menzile sahip olan tamamen elektrikli Niro EV ilk kez Mayıs ayında ortaya çıkmıştı. Göz alıcı tasarımıyla dikkat çeken Niro EV, sahip olduğu menzil kapasitesi ve donanımla da rakipleri arasından sıyrılmayı başarıyor.

ABD ve Kore’de ortaklaşa tasarlandı

ABD’nin Kaliforniya ve Güney Kore’nin Namyang şehirlerinde bulunan Kia tasarım merkezlerinde şekli verilen Niro EV, aerodinamik kurallara riayet edilerek hayata geçirildi. Bu sayede daha verimli çalışan araç, Niro Hibrid ve Niro Plugin Hibrid olmak üzere iki kardeşe de sahip.

Gelecekten gelmiş gibi duran kaplan burnu ön ızgara ve entegre şarj girişi, Niro EV‘e has özellikler arasında yer alıyor. Hibrid ve plug-in hibrid versiyonlarında olmayan bir diğer özellik de kabartmalı Niro logosu. Keza EV modelinin hava giriş hücreleri ve ok başlığı şeklindeki gündüz aydınlatmaları da öne çıkıyor.

Frene bastıkça batarya şarj oluyor

5 kollu 17 inçlik alüminyum jantın kullanıldığı Niro EV’in frenleri, bataryanın şarj edilmesine katkı sağlıyor. Aracın arka tamponunun yeniden tasarlandığı ve LED stop lambalarının tekrar elden geçtiğini de belirtmekte fayda var.

Henüz Türkiye sınırlarına gelmeyen Kia Niro EV, yurtdışında satış rekorları kırmaya aday. Ancak Tesla’nın Model 3 için hedeflenen üretim adedine ulaşması, Güney Koreli şirketin işini zora sokabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version