Kia, elektrikli otomobil istiyorum diyen markalardan birisi. Marka elektrikli otomobil sunması adına güzel çalışmalar yapıyor. Hatta 2030 hedefleri için yapılan açıklamalarda da bunu görüyoruz. Haliyle artık elektrikli araçlara olan ilginin artması gibi bir durum söz konusu. Özel seriler için bile genelde elektrikli tercihi yapılıyor. Kia Soul EV Boardmasters Edition bunlardan biri oldu.

Soul EV modelinin özel bir serisi olarak duyurusu yapılan araç, tam anlamıyla özel versiyon çünkü araç sadece 1 adet üretilecek deniyor. İlk ve tek olan konsept modeli için açıklanan özellikler ise seri üretim versiyonda da bunları görelim dedirtiyor.

Kia Soul EV Boardmasters Edition Özellikleri ve Farklar

Aracın Soul EV temel model üzerinden yükseldiğini görmekteyiz. Aracın tasarımında çok büyük değişimler söz konusu değil. Asıl değişim alt takımda. Bu özel versiyon için özel bir alt takım var. Lastiklerden başlayarak serinin değiştiğini görüyoruz.

30 inç boyutunda yeni lastikleri ve bu lastiklerin yanında da yeni süspansiyon sistemine geçiş yapılıyor. Araç biraz daha yüksek bir hale getiriliyor ve asıl amaç zaten çölde daha hızlı ilerleyecek, çöl yarışı konseptinde bir araç.

Motor kısmında da 395 Nm tork değerine kadar çıkan 204 beygir gücünde tamamen elektrikli bir motor kullanılıyor. Burada sunulan menzil değeri ise 450 km olarak açıklandı. Çok yüksek bir menzil değeri olmadığını kabul etmekle beraber seri için fazlasıyla yeteceğini söyleyebiliriz.

Bu küçük canavar için herhangi bir fiyat bilgisi açıklaması ya da satış açıklaması yok. Çünkü söylediğimiz gibi Kia Soul EV Boardmasters Edition, 1 adet üretilen özel bir seri. İkincisi olmayacak.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version