Geleneksel içten yanmalı motor üreticileri, benzin fiyatlarının dünya genelinde ucuzlamasına rağmen geleceğin elektrikli güç ünitelerinde olduğunun farkında. Bu sebepten olsa gerek, Ford’dan tutun Volkswagen’e ve hatta Hintli otomobil üreticilerine kadar birçok firma elektrikli araba modelleri geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Son olarak Güney Kore kaynaklı bir haberde, Kia’nın yeni Soul modelini bu yıl piyasaya süreceği ve aracın tek şarjla 300 kilometrelik bir menzile sahip olacağı bilgisi yer aldı.

Soul, Kona ile aynı platformu paylaşıyor

Güney Kore’de yayın yapan ETNews’in haberine göre Kia, üçüncü jenerasyon Soul’u tanıtırken aracın bir de elektrikli versiyonunu görücüye çıkaracak. Üstelik yeni Kia Soul EV, elektrikli Hyundai Kona ve Kia Niro EV konsepti için geliştirilen ortak platform üzerine inşa edilecek.

Bu da Kia Soul’un 300 kilometrelik menzile sahip olacağı anlamına geliyor. Peki Soul, Kona’da kullanılan 39.2 kWh kapasiteli bataryayı mı kullanacak? Görüşüne göre evet. Hatta Kona’nın üst paketlerinde yer alan 64 kWh kapasiteli daha büyük bir batarya dahi Soul’da yer alabilir.

Ancak 39.2 kWh’lık batarya dahi halihazırda 30 kWh batarya ile satılan Soul EV’in 180 kilometrelik menzilinin artmasını sağlayacaktır. Yenilenen Soul’da hızlı şarj desteğinin bulunması ise kuvvetle muhtemel.

2018’in ikinci yarısına işaret edildi

ETNews’te yer alan haberde üçüncü nesil Soul’un 2018’in ikinci yarısından itibaren satışa çıkacağı bilgisi yer aldı. Ancak henüz net bir tarih açıklanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version